Stuurgroep Veilig in Bloemhof bij CVD de Hille

Dinsdag 26 november zette CVD de Hille haar deuren open voor de stuurgroep Veilig onder leiding van burgemeester Aboutaleb. Vijftig wijkbewoners, de gebiedsorganisatie, directie Veilig, plaatsvervangend hoofdofficier van Justitie, plaatsvervangend politiechef en meerdere politiemensen (waaronder de wijkagent) namen plaats in de slaapzaal CVD de Hille. Deze was speciaal voor deze avond omgebouwd tot presentatieruimte. Voor aanvang had de kok van CVD de Hille voor iedereen een overheerlijke nasi en bami bereid.

CVD de Hille

Om 18.30 uur startte de avond met een welkom door de voorzitter van de Wijkraad Bloemhof. Daarna was burgemeester Aboutaleb aan het woord. De teamleider van CVD de Hille, hield een vlammend betoog over deze unieke locatie en wat er allemaal achter die prachtige gevel gebeurt. Bewoners uit de wijk luisterde aandachtig en vol verbazing, omdat ze zichzelf niet bewust waren dat CVD de Hille opvang biedt aan (ex)dak- en thuislozen. In de vorm van nachtopvang, maar ook een aantal doorstroomwoningen. Inez, bestuurder van het CVD, breidde het verhaal uit met informatie over wat het CVD allemaal nog meer doet in deze mooie stad en een aantal randgemeenten.

Veilig in Bloemhof

Om 19.00 uur werd er een film getoond over Bloemhof. Aan de hand van deze film werd met elkaar  gesproken over Bloemhof Schoon en namen de Zakkenvullers het woord. Een prachtig initiatief dat zich inzet voor het schoonhouden van de singels en meer educatie over natuur en groen voor de kinderen van Bloemhof. Het contact tussen CVD de Hille en de Zakkenvullers is gelegd.

Bedankt

De burgemeester bedankt ons voor het ontvangen van de Stuurgroep Veilig deze avond.
We kijken terug op een zeer geslaagde avond. Met dank aan de teamleden van CVD de Hille en Facilitaire Dienst die na 20.15 uur weer hard aan de slag gingen om de zaal weer in orde te maken voor de slapers!