Sporten op Papendal

Deze sportdag is een initiatief van de Federatie Opvang die cliënten op deze wijze perspectief willen bieden, actief willen maken en willen stimuleren om weer mee te doen in de samenleving.
 
Zo’n 75 cliënten stapten woensdagochtend samen met een aantal begeleiders op de touringcar richting Arnhem. Eenmaal aangekomen en ingeschreven konden alle deelnemers, na het welkomstwoord van de organisatie en minister Schippers, naar de activiteiten. Voor het eerst werden er workshops Percussie, Fotografie, Zang en Schilderen gegeven. Ideaal voor de creatievelingen en de minder mobielen. Daarnaast namen de cliënten en de begeleiders deel aan handboogschieten, extreme frisbee,  foot-golf en nog veel meer sporten.
 
En dan was er uiteraard ook voetbal. Het CVD was dit jaar goed vertegenwoordigd met drie teams, waarvan er een maar net naast de winst greep. De dag werd afgerond met de uitreiking van de medailles, het CVD mocht er een stuk of tien mee naar huis nemen, waaronder een aantal gouden.
 
Na een geslaagde barbecue en optreden van o.a. Yes-R vertrokken de deelnemers moe maar voldaan weer terug naar Rotterdam.