Papendal 2016; warm maar voldaan

Toen onstond een lichte paniek: pasten we allemaal wel in de bussen? Bij gebrek aan een dubbeldekker kwam de vervoerder namelijk met een kleinere en een kleine bus. Gelukkig lukte het net en konden we gezamenlijk de rit naar Papendal maken.

Activiteiten
De indeling van het terrein en het aanbod van de activiteiten was net wat anders dan voorgaande jaren. Ditmaal was er een (extra) teamprogramma waarbij je kon deelnemen aan vier activiteiten van elk een uur, om zo te proeven van sporten die je normaal gesproken niet zou kiezen. Natuurlijk waren we ook op voetbalgebied sterk vertegenwoordigd met drie teams, waarvan CVD de Hille uiteindelijk de bronzen medaille mee naar huis mocht nemen. Helaas incasseerden twee voetballers ook een behoorlijke blessure, maar dat is misschien onvermijdelijk als je zo fanatiek speelt.
Geen idee waar het aan heeft gelegen, misschien door Game of Thrones wie zal het zeggen, maar dit jaar was er een heel grote vraag naar Handboogschieten. Ook (of juist) bij CVD cliënten. Gelukkig was de organisatie flexibel genoeg om speciaal voor ons een extra schietveld aan te leggen met een eigen instructeur. Er werden gouden, zilveren en bronzen medailles behaald terwijl handboogschieten aanzienlijk moeilijker is dan het lijkt.
De deelnemers van het teamprogramma hebben verschillende sporten beoefend; handboogschieten,  softbal, sterrenslag, reuzenmemorie, knotshockey en jeu de boule. Dat alles in de brandende zon op een open veld en dat was het wel: warm, héél warm.

Medailles en afsluiting
Na alle activiteiten werden de medaillewinnaars in het zonnetje gezet; het CVD had er zoveel dat we niemand bij naam gaan noemen omdat het risico bestaat dat we iemand vergeten. De foto’s laten de winnaars van de dag zien en dat waren we natuurlijk allemaal. Na de barbecue stond vervoerder Ringelberg ons al weer op te wachten, ditmaal wel met een dubbeldekker. Door de geblesseerden hadden we iets meer beenruimte nodig maar ook dat werd zonder al te veel gemor onderling geregeld. Na een stille terugrit (op een enkele snurker na) wachtte op het Zuidplein nog de uitdaging om de 3 onfortuinlijken (er was ook nog een ‘gewoon’ verzwikte enkel) uit de bus te pulken. Met een kleine vertraging konden de chauffeur en wij weer voldaan naar huis. Eén cliënt bleef achter op het Zuidplein om doppen te zoeken voor zijn damstenenverzameling.

Het was een zeer geslaagde dag, met dank aan alle sportieve deelnemers en begeleiders! 

Bekijk de foto’s