Overbrugging ondersteuning mantelzorgers en vrijwilligers

Het CVD biedt – in opdracht van de gemeente Rotterdam – ondersteuning aan Vrijwilligerswerk en Mantelzorg. Wij ondersteunen en adviseren het wijknetwerk, vrijwilligers, mantelzorgers en vrijwilligersorganisaties op het gebied van Vrijwilligerswerk en Mantelzorg.

Toekomst Vrijwilligerswerk en Mantelzorg

Deze opdracht eindigt op 1 januari 2020. De gemeente werkt op dit moment aan een nieuwe vorm van stedelijke ondersteuning van mantelzorg en vrijwilligers. De verwachting is dat vanaf mei 2020 een Mantelzorgsteunpunt operationeel is en vanaf juni een nieuw totaalaanbod van trainingen, cursussen en Advies op Maat.

Overgangsperiode

Om te zorgen dat de overgangsperiode van januari 2020 tot mei 2020 zo soepel mogelijk verloopt, is met de gemeente afgesproken dat het CVD tot uiterlijk 1 juli 2020 trainingen en cursussen blijft aanbieden voor vrijwilligers(-organisaties) en mantelzorgers. Ook kunnen organisaties of vrijwilligers met hun vragen bij ons terecht.

Hier vindt u de berichtgeving van de gemeente.

Wat betekent dit voor u?

Het trainingsaanbod zal tot 1 juli 2020 blijven bestaan. Ook voor advies en ondersteuning kunt u tot 1 juli 2020 nog bij het CVD terecht. Lees meer over onze ondersteuning voor vrijwilligersorganisaties en ondersteuning voor professionals die te maken hebben met mantelzorgers.

Onze accountmanagers staan u graag te woord. Hun contactgegevens vindt u hier https://www.cvd.nl/contact/onze-accountmanagers/