Onderwijs & werkveld zij -aan- zij

Het CVD werkt van oudsher graag samen met diverse partijen in de stad. Eén van onze samenwerkingspartners is het Albeda College. Om de invulling van beroepen, waarvoor wordt opgeleid, goed te kunnen volgen, is het belangrijk om de praktijk te kennen.

Zo werden tijdens een ‘Mystery day’ op 20 februari diverse Albeda medewerkers (zonder dat zij de kans kregen zich voor te bereiden) de stad in ‘gestuurd’ om bij samenwerkingspartners in de keuken te kijken. Met veel plezier ontvingen medewerkers van het CVD  diverse docenten en ondersteunend medewerkers van het Albeda College.

Docente Nancy liep een dagje mee op CVD de Nok in Noord en congierce Rafiek liep mee met John, gebouwenbeheerder bij het CVD. Deze laatste twee gingen samen aan het werk op o.a. de locaties CVD de Hille, het Foyer en Skaeve Huse. De docenten Esther en Nienke stonden om 10.00 uur op de stoep bij CVD Havenzicht in Kralingen. Na een rondleiding en uitleg over de locatie liep Esther mee op de woonafdeling en woonde Nienke o.a. een bespreking bij op de verpleegafdeling. De dag werd afgesloten met uitleg over de nachtopvang. De reacties waren positief. Het werd als erg leerzaam ervaren om het CVD nu eens echt ‘van binnen’ te zien. Én er werden ideeën opgedaan die gebruikt kunnen worden bij de opleidingen.

Het CVD bood graag een kijkje in de keuken om mee te werken aan het samen invullen van de beroepen en zo tot optimalisatie van onderwijs te komen wat aansluit op het werkveld.