NLdoet doet goed!

Binnen Rotterdam heeft Vrijwilligerswerk Rotterdam diverse vrijwilligers, waaronder leerlingen van het Grafisch Lyceum, het Noordrand college en medewerkers Sodexo, bemiddelt naar diverse klussen. Een deel van deze vrijwilligers ging ook aan de slag bij klussen van het CVD. Zo werd CVD (z)Onder Dak bijgestaan door vrijwilligers vanuit woningbouwcorporatie Woonstad Rotterdam. Een van deze vrijwilligers verwoord haar ervaring als volgt:
 
Vrijdag 21 maart was het zover: NLdoet 2014!
Het weer werkte die morgen niet mee: donkere wolken boven Rotterdam lieten het water stromen Gelukkig hadden we de nodige gebruiksartikelen bij ons om de regen te weerstaan.
Drie collega’s van Woonstad Rotterdam hadden hun goede humeur op zak en reisden af richting Diergaarde Blijdorp. Bij de ingang, onze eerste kennismaking met elkaar. Dat verliep zeer hartelijk.
In de Rivierahal stond ons gezelschap voor die middag al te wachten. Na de handen geschud en een plaatje geschoten te hebben gingen we in groepjes van drie ieder een kant op.
Na een uur ging de kennismaking verder onder het genot van een lekker hapjeen drankje. Met genoeg brandstof in de magen wandelden we verder door de dierentuin.
Gedurende de reis door diverse werelddelen zijn gesprekken gevoerd en verhalen gedeeld.
 
De wegen scheidden zich rond half vijf en ieder ging weer naar zijn eigen vertrouwde plekje. Dat is niet altijd zo vanzelfsprekend, gelukkig voor ons gezelschap wel.
 
Namens Angelique, Jacqueline en Debby willen wij de medewerkers van het CVD, maar zeer zeker de cliënten bedanken voor deze warme ontmoeting.
 
En wie weet tot volgend jaar.
 
Op de volgende CVD locaties is een NLdoet klus uitgevoerd:

  • CVD de Heemraad – de tuin zomerklaar maken
  • CVD het Klooster – opvrolijken van het interieur met een graffiti muurschildering
  • CVD de Schuilplaats – de tuin zomerklaar maken
  • CVD de Stelle – op vrijdag werd hier een high-tea verzorgt en op zaterdag gingen medewerkers van CVD de Stelle zelf aan de slag bij een verzorgingstehuis
  • CVD WWL ’s Gravenhof – opknappen van de tuin
  • CVD van Speyk – maken van vogelhuisjes met basisschoolleerlingen uit Noord
  • CVD de Hille – aanleggen van een moestuin

Op al deze locaties zijn foto’s gemaakt, bekijk ze via deze link.
 
Vrijwilligerswerk Rotterdam heeft een reporterteam samengesteld die foto’s hebben gemaakt, om de diverse NLdoet klussen in Rotterdam in kaart te brengen. Bekijk de reportage.