NLdoet 2015

Vrijdag 20 maart
CVD de Nok organiseerde een ware verwendag voor haar cliënten. Ze ondergingen een manicure- en gezichtsbehandeling en werden getrakteerd op een lekkere lunch.
Bij CVD de Schuilplaats werd flink geschrobd en geboend om de gezamenlijke woonkamer op te frissen. Een aantal meubels kreeg een kleine make-over, zo werd een gewone tafel omgetoverd tot schaaktafel. De cliënten van CVD (z)Onder Dak gingen samen met vrijwilligers en begeleiders de competitie aan op de bowlingbaan. Bij CVD de Stelle kreeg de tuin een opknapbeurt en werd de dag afgesloten met een BBQ. Vrijwilligers en bewoners van CVD de Heemraad kookten, bakten en verzorgden met elkaar een heerlijke Engelse brunch met bacon&eggs.
 
Uitreiking successenboekje 3
Op zaterdag knapten vrijwilligers en bewoners van CVD ’s Gravenhof aan de Henegouwerlaan de gezamenlijke tuin op. Dit gedeelte van de tuin wordt ook gebruikt door de buurtbewoners. De bloembakken werden voorzien van bloemen en planten om de tuin op te fleuren. Deze klus kreeg een extra feestelijk tintje omdat het een mooie gelegenheid was om het eerste exemplaar van Successenboekje 3 “(Buurt) Participatie om trots op te zijn” uit te reiken. Wethouder Hugo de Jonge van Onderwijs, Jeugd en Zorg was bij deze klus aanwezig en kreeg het eerste exemplaar overhandigd door Algemeen Bestuurder/ Directeur Yvonne Frank. 
 
Aan de slag
Begeleiders en cliënten van CVD de Hille en CVD de Stelle meldden zich aan voor een andere NLdoet klus. CVD de Hille klaarde de klus bij Laurens Maasveld. Ook hier werden de bewoners In de watten gelegd met handmassages en gezichtsbehandelingen. De kledingkasten werden opnieuw ingeruimd. De dag werd afgesloten met een verrukkelijke high-tea. CVD de Stelle knapte verschillende volkstuinen op.

Foto’s NLdoet bij en door het CVD

Vrijwilligerswerk Rotterdam
In Rotterdam heeft Vrijwilligerswerk Rotterdam diverse vrijwilligers, waaronder leerlingen van het Grafisch Lyceum, het Thorbecke college, medewerkers van Sodexo en Notubiz bemiddelt naar diverse klussen. In totaal bemiddelden zij 400 vrijwilligers naar 30 klussen.
Om een beeld te geven van de NLdoet klussen in Rotterdam schreef Vrijwilligerswerk Rotterdam een fotoactie uit. Organisaties konden hun foto’s mailen waarna ze direct op de Facebookpagina van Vrijwilligerswerk Rotterdam geplaatst werden. Voor degenen die nog geen gelegenheid hebben gehad om hun foto’s te sturen kan dit nog naar mvannaamen@vrijwilligerswerkrotterdam.nl. De mooiste foto ontvangt een uitvergroting.