Minibieb vol leespret voor kinderen bij de Wende

Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar ‘Reis mee!’. En dat is precies de bedoeling van de boeken in minibieb ‘De Leesvijver’ bij de Wende. De zwerfboeken in het boekenkastje willen het liefst gelezen worden door zo veel mogelijk kinderen.

Lezen en voorgelezen worden is cruciaal voor de taalontwikkeling van kinderen. Én het is een fijne manier om even af te reizen naar een andere wereld. Voor de kinderen die tijdelijk wonen bij CVD de Wende zijn boeken nu altijd in de buurt. En niet alleen voor hen: alle kinderen in Rotterdam Prins Alexander hebben 24u per dag toegang tot het boekenkastje bij het pand.

Dankzij het Nationaal Fonds Kinderhulp heeft het CVD de minibieb kunnen inrichten als KinderzwerfboekStation. De missie van het Kinderzwerfboek is om boeken beschikbaar te stellen voor kinderen die daar normaliter moeilijker toegang tot hebben. Er zijn prentenboeken, boeken voor beginnende lezers en boeken waar gevorderde lezers lekker bij weg kunnen dromen. Elk boek heeft een sticker met ‘Neem me mee!’ en veel boeken hebben een code waarmee de zwerftocht van het boek gevolgd kan worden via https://www.kinderzwerfboek.nl.

We wensen alle boeken een mooie zwerftocht, maar vooral alle kinderen heel veel leesplezier!