Meer jongeren kunnen het Jeugdtegoed aanvragen

De inkomensgrens van het jeugdtegoed is verruimd. Hierdoor kunnen duizenden extra jongeren het Jeugdtegoed van 500 euro aanvragen. Dit kan tot 31 december 2020. Het tegoed is nu ook beschikbaar voor jeugd van 12 t/m 17 jaar met werkende ouders met een laag inkomen. De inkomensgrens van het jeugdtegoed is namelijk verruimd naar 130% van het sociaal minimum. Denk je dat jouw kind(eren) hiervoor in aanmerking komen?
Ga dan naar de website www.jeugdtegoed.nl. Een eenvoudige check wijst uit of je inderdaad in aanmerking komt voor het tegoed.

Waar te besteden?
Het Jeugdtegoed wordt op de Rotterdampas gestort en is te besteden bij aangesloten vervoersbedrijven en winkels. Van de Footlocker tot de Hema en van de fietsenwinkel tot de Bruna en de Mediamarkt. Zo kan het tegoed bijvoorbeeld gebruikt worden voor schoolspullen, een laptop of nieuwe kleren. Ook kan er sinds kort een ID-kaart of paspoort aangeschaft worden met het Jeugdtegoed. Een overzicht van alle aangesloten winkels is te vinden op www.jeugdtegoed.nl.