Maak jij al gebruik van CVD Bazar?

Veel CVD-cliënten die zelfstandig wonen of gaan wonen kunnen nog spullen gebruiken. Bijvoorbeeld spullen voor in huis of voor hun zelf, kind of hobby. Daarvoor hebben we CVD Bazar. Op de website van CVD Bazar bieden we verschillende producten aan. Klein meubilair, speelgoed, apparaten, badkamerspullen, keukenspullen, boeken, dvd’s en nog veel meer.
Speciaal voor de cliënten die vanuit een woonvorm van het CVD doorstromen naar zelfstandig wonen zijn er verschillende starterspakketten beschikbaar.

Hoe gaat het in zijn werk?

– Ga naar www.cvd-bazar.nl en log in als bezoeker.
– Schrijf zelf alvast op een lijstje wat je wil hebben.
– Je geeft dit aan bij je begeleider.
– Je begeleider registreert zich bij de website van CVD Bazar.
– Samen met je begeleider “shop” je naar de juiste artikelen en doen jullie een bestelling.
– Deze goederen kunnen (in overleg) door de fietskoerier van de CVD Bazar afgeleverd worden op dinsdagmiddag of donderdagmorgen.
– Je bestelling kan je ook op afspraak afhalen aan de Soetendaalseweg 33b.

Starterspakketten
Naast deze producten stellen we speciaal voor de cliënten die vanuit een woonvorm van het CVD doorstromen naar zelfstandig wonen verschillende starterspakketten beschikbaar met:

Schoonmaakspullen

Keukengerei

Servies en bestek

Kookspullen

Linnengoed

Is het allemaal gratis?
Nee, het is niet allemaal gratis. Het schoonmaakpakket is wel gratis. Voor de andere starterspakketten wordt een bedrag gevraagd. Heb je het geld niet? Dan kan je een pakket verdienen door een tegenprestatie te doen. Het verlenen van een maatschappelijke dienst (vrijwilligerswerk), bij voorkeur in de wijk waar je naartoe verhuist. Hierdoor leer je je wijk/buurt en de mensen die er wonen beter kennen. Dit is een eerste stap om je sociale netwerk te ontwikkelen of te versterken. Denk aan het boodschappen doen voor een buurtbewoner, opzetten van buurtactiviteiten etc. Hoe meer starterspakketten je af wilt nemen, hoe groter de tegenprestatie moet zijn.

Gezien de fase waarin je bent aangekomen, is het de bedoeling dat je zelf het vrijwilligerswerk regelt. Neem zelf contact op met de vrijwilligersorganisatie(s) of welzijnsorganisatie in de wijk waar je gaat wonen. Heb je een steuntje in de rug nodig? Je begeleider kan de vrijwilligersmakelaar inschakelen of een vrijwilligersvacature zoeken op www.zorgzaam010.nl. Je maatschappelijke dienst kan je zowel voor als na het verkrijgen van het starterspakket uitvoeren.

Meer weten over CVD Bazar? Neem dan contact op met je begeleider.