Informatiemarkt ‘rondkomen met een klein inkomen’ goed bezocht

Het Armoedeplatform ‘Beter leven in IJsselmonde’* organiseerde in Huis van de Wijk de Focus in Beverwaard een informatiemarkt voor bewoners over rondkomen met een klein inkomen.

Verschillende organisaties, bewonersinitiatieven en stichtingen lieten op een zo laagdrempelig mogelijke manier zien wat zij kunnen betekenen als je een krap budget hebt.
Zo was er een kledinghoek, waar Kledingbank Rotterdam Zuid en K.I.D.S. zich presenteerden, en iemand die liet zien hoe je van een oud kledingstuk weer iets nieuws kan maken. Aan de andere kant was er een voedingshoek, waar o.a. groente, fruit en brood beschikbaar werd gesteld door Stichting Isaak en de Schittering, Foodsharing, de mogelijkheid om voordelig/gratis te eten bij Hotspot Hutspot tot voordelige boodschappen bij de Swingmarket. Er werden ook workshops aangeboden een workshop over het bereiden van gezonde voeding en een schilderworkshop om je gedachte ergens anders op te zetten.
Verder was er veel informatie te vinden op het gebied van financiën, activiteiten voor kinderen, het verlagen van de energiekosten, ontmoeting etc. De Vraagwijzer was ook aanwezig zodat bewoners direct hun vragen konden stellen.

*De kerngroep van het armoedeplatform wordt gevormd door Gemeente Rotterdam, CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg, Pameijer, PIT010, Kerkenbuurtwerk en ervaringsdeskundigen van Community Talentz Centre.