Ik voel me beter nu ik vrijwilligerswerk heb!

Tijdens zijn huwelijk werkte zijn vrouw en zorgde hij voor de kinderen. Hij heeft een zoon van 12 en een dochter van 7. Tot 2009 deed hij wel productie- en schoonmaakwerk wanneer zijn vrouw thuis was. In 2012 werkte hij zes maanden bij de Roteb, wat tevens zijn laatste baan was. Hij is altijd blijven zoeken naar werk, via internet, zijn netwerk, sollicitatiebrieven, etc. maar helaas zonder positief resultaat.

Begin september 2016 sprak ik hem over een vrijwillige functie bij Oostervant als assistent technische dienst. Hij was direct enthousiast en zodoende hebben we zo snel mogelijkzijn reactie naar Oostervant gestuurd. Twee weken later zaten we bij Oostervant voor een kennismakingsgesprek met de beheerder en hoofd technische dienst. Direct na het gesprek kreeg Mule te horen dat ze hem graag aannemen en dat hij 4 oktober kan beginnen.
Inmiddels werkt Mule drie maanden bij Oostervant, twee keer per week 3 uur. Hij vertelt: “Ik voel me beter nu ik vrijwilligerswerk heb. Ik heb iets om voor op te staan en op tijd naar bed te gaan. Het geeft mijn gevoel van eigenwaarde een boost. Ik leer er veel en ik ben blij met mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het een fijne werkplek, omdat ik sociale contacten heb gekregen en ik kan er terecht met mijn ‘problemen’. Ik zou hier in de toekomst graag meer uren willen werken.”  

Hoofd technische dienst zegt: “Mule is een geweldige vent! Techniek is in Nederland anders dan in Ethiopië, dus Mule moet weer onderaan beginnen om alles stap voor stap te leren. Maar het is mijn bedoeling om hem alles bij te brengen, zodat hij uiteindelijk hogerop kan in de techniek.”

De beheerder is zo tevreden over de samenwerking met het CVD dat hij ons inmiddels ook gevraagd heeft voor een vrijwillige assistent horecamedewerker en een zwembad assistent. Hij vindt de maatschappelijke rol die Oostervant kan spelen erg belangrijk. Hij faciliteert verschillende activiteiten van CVD Training & Arbeidsparticipatie en wij leveren hem medewerkers. Dat is inderdaad een hele goede samenwerking!