Handen uit de mouwen bij het CVD tijdens NL doet

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart stak Nederland de handen uit de mouwen tijdens de grootste vrijwilligersactie van het jaar. En ook het CVD deed mee! Cliënten werden in de watten gelegd, tuinen werden opgeknapt, medewerkers kwamen in actie… NL Doet in vogelvlucht.

Gezelligheid op de Evenaar
In gebouw de Evenaar in de wijk Oosterflank was het een drukte van belang. Sinds de zomer is hier het Respijthuis (i.o.) gevestigd en worden er cliënten met een extramurale indicatie opgevangen. Ook Humanitas en Bavo Europoort huisvesten er cliënten. Met de lente in aantocht kon het pand wel wat opgefleurd worden. Daarom zijn er violen geplant in de perken rond het gebouw (ook binnen zijn er plantjes neergezet). Rond het middaguur stond er voor alle bewoners van het pand een lunch gereed die was verzorgd door studenten van het Albeda Zorgcollege.

Locaties opgeknapt
De fitnesszaal in de Evenaar kon wel een likje verf gebruiken. Een groep collega’s en vrijwilligers ging aan de slag met kwasten, rollers en liters verf en na een ochtend was de zaal weer fris en wit. Ook op andere locaties werd hard geklust. Op CVD de Nok kwam een groep vrijwilligers in actie om een loungeset van steigerhout in elkaar te zetten. Helaas was het weer er niet naar om al buiten te loungen, dus werd het ook binnen gezellig gemaakt met een hapje en een drankje. En op de locatie Talingstraat namen vrijwilligers de tuin onder handen. Aan het eind van de dag zag hij er weer pico bello uit. De kinderen die er wonen kunnen weer lekker buitenspelen!

Handen uit de mouwen
CVD collega’s van team Delfshaven gingen aan de slag bij Stichting Openhaard. Samen zetten ze vluchtelingen en minderbedeelden uit Delfshaven in het zonnetje met een heerlijke brunch en workshop gel wax kaars maken. Daarnaast was er een spetterend optreden door onze cliënten die zich ‘’The Oneelbrothers’’ noemen. Ze’ eindigden met het toepasselijke nummer Stand By Me (B. E. King), waarmee ze aangaven dat het belangrijk is om naast elkaar te leven in plaats van tegenover elkaar ongeacht ras, kleur en achtergrond.

Ook de accountmanagers van CVD Vrijwilligerswerk & Mantelzorg trokken er massaal op uit om in hun gebied de handen uit de mouwen te steken. Van poffertjes bakken voor dementerenden in Hoogvliet of een schuur leeghalen voor herstelwerkzaamheden in Crooswijk tot een high tea en schilderactiviteit mét jongeren vóór ouderen in Delfshaven. En onder alle activiteiten door werd er uiteraard druk genetwerkt en werden verbindingen gelegd tussen vrijwilligers en organisaties.

Foto’s van de verschillende acties in Rotterdam zijn hier te bekijken.

Al met al weer een geslaagde editie van NL doet. Op naar volgend jaar!

Helaas konden door het slechte weer niet alle buitenactiviteiten doorgaan. Wie NL doet gemist heeft en komend weekend de schade in wil halen kan zaterdag 23 maart nog aan de slag bij o.a. speeltuin Crooswijk en wijktuin De Esch.