Wist je dat Rotterdammers met een laag inkomen sinds 1 juli ook maandverband, tampons en inlegkruisjes kunnen aanschaffen via het Jeugdtegoed op de Rotterdampas. Jongeren kunnen deze producten bij de Hema kopen en afrekenen via het tegoed dat de gemeente op de Rotterdampas stort.

Het Jeugdtegoed is een geldbedrag op de Rotterdampas voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar van ouders met een laag inkomen. Door besteding van dit bedrag bij de aangesloten winkels en vervoersbedrijven kunnen deze kinderen makkelijker meedoen op school en in hun vrije tijd. Per 1 juli worden maandverband, tampons en inlegkruisjes toegevoegd aan het assortiment van de Hema dat met het Jeugdtegoed kan worden gekocht. Als een kind op 1 maart 2021 tussen de 4 en de 18 jaar oud is, dan heeft het kind mogelijk recht op: 4 tot en met 11 jaar € 275,- of 12 tot en met 17 jaar € 500,-. Het tegoed wordt gestort op de Rotterdampas van het kind.

Heb je een laag inkomen en kinderen tussen de 4 en 18 jaar? Dan kan je het Jeugdtegoed aanvragen tot en met 30 november 2021. Het kan worden uitgegeven tot 1 maart 2022. Meer informatie: www.jeugdtegoed.nl