Feestelijke opening binnenterrein aan het Zwaanshals

Met het onthullen van 8 panelen met kindertekeningen door portefeuillehouder Nils Berndsen werd een officieel tintje gegeven aan een samenwerkingsproject van Winkeliers en omwonenden van het binnenterrein, Havensteder, Deelgemeente Noord, CVD Van Speyk en Sonor.

De afgelopen jaren was het binnenterrein een bron van problemen (drugsgebruik, criminaliteit). Om overlast tegen te gaan werden de poorten van het binnenterrein gesloten, zodat niemand meer naar binnen kon. Het binnenterrein was echter een mooi speelplaatsje voor de kleine kinderen van omwonenden en was een doorgangsroute naar de Zwaanshals. Het samenwerkingsproject herstelt deze functies en biedt tegelijkertijd een plek voor allerlei buurtactiviteiten.

Havensteder en Deelgemeente Noord plaatsten op het binnenterrein een blokhut. CVD van Speyk is van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur met minimaal 2 personen aanwezig op het binnenterrein aan het Zwaanshals. Opererend vanuit de blokhut houden deze personen toezicht op de speelplaats, houden de twee doorgangen open, de binnenplaats schoon en onderhouden het groen. Om 16.00 uur draaien de CVD-clienten de poorten op slot en nemen de omwonenden het toezicht over.
In de weekends en op woensdagmiddagen wordt de blokhut gebruikt voor kinder- en buurtactiviteiten.

Dit project startte begin 2012 en op 28 november is de succesvolle samenwerking gevierd met een buurtfeest. De tekeningen op de panelen zijn ontworpen door omwonenden kinderen en geschilderd door deelnemers van CVD Van Speyk. In 2013 verwachten wij de binnenplaats verder op te knappen en aan te kleden.

Meer informatie: Ton te Braake