Expeditie Havenzicht

Vorige week heeft de groep het gehad over de goede voornemens van 2017 (gezond leven, rustig blijven, meer bewegen, woning zoeken etc). Vandaag gaan de deelnemers voornemens, wensen en doelen visualiseren door een moodboardte maken. Met tijdschriften, verf, stiften, lijm en een canvasdoek gaan ze aan de slag; tekenen, schrijven en plaatjes en teksten uitknippen. Voor de een is het makkelijk, de ander heeft wat meer moeite met de opdracht. Het hoeft ook geen kunstwerk te worden, als je de afbeelding zelf maar begrijpt.
Het doel van een moodboard is dat je naast wensen, doelen ook bijvoorbeeld talenten en kwaliteiten in kaart kunt brengen. Je kunt een moodboard gebruiken voor de inrichting van je huis, maar ook voor een sollicitatie. Het gaat er om dat je op een creatieve manier overzicht en inzicht krijgt in je eigen groei en ontwikkeling. Het maken van een moodboard is een leuke afleiding en zorgt er tegelijkertijd voor dat je je aandacht, focus en concentratie beter vast kunt houden op datgene wat je wil bereiken.
De deelnemers hebben de moodboards na afloop aan elkaar gepresenteerd en een paar daarvan zijn tentoongesteld in Havenzicht.