Onze opvanglocaties ontvingen vorige week de eerste donatie van ONE AND ONE MAKES TWO. Het concept: koop een warme trui, sokken of onderbroek en doneer dezelfde trui, sokken of onderbroek aan een dak- of thuisloze. Kunstenaar Frank Willems en acteur Tim Haars ontwierpen de items en zochten contact met het Centrum Voor Dienstverlening (CVD).

Frank Willems vindt het belangrijk om dak- en thuislozen te steunen en daarom startte hij ONE AND ONE MAKES TWO: “Zeker in deze corona-periode die naast een sociale impact ook grote financiële gevolgen heeft, is het noodzakelijk om nader tot elkaar te komen. We leven in een tijdperk waarbij niets zeker is. Het aantal mensen dat weinig tot niets te besteden heeft, groeide al voordat de corona-crisis begon, maar zal de komende periode verder toenemen. Er komen meer mensen bij die door werkloosheid, psychische problemen, (v)echtscheiding, verslaving of relationeel geweld op straat komen te staan. Mensen zoals jij en ik”, vertelt de 32-jarige kunstenaar.

Pay it Forward
Deze winter koop je een onderbroek, sokken of een warme hoodie (ook voor kinderen) of sweater met het nieuwe ontwerp van de kunstenaars. Daarbij kun je kiezen om hetzelfde kledingstuk te doneren. De eerste donatie is al binnen; nieuwe sokken! “Wat fijn om deze donatie te ontvangen en wat een geweldig initiatief. De mensen die bij ons verblijven kunnen dit heel goed gebruiken.” aldus een van onze teamleiders.

Tim Haars x Frank Willems
Het ontwerp voor de truien is gemaakt door Tim Haars (acteur, o.a. van New Kids, ambassadeur van Streetsmart) en kunstenaar Frank Willems. De hoodies, sweaters, shirts, caps, sokken en mondkapjes staan online en zijn te koop via www.oneonetwo.nl. Als je bestelt dan kun je in het vakje ‘Wilt u nog iets toevoegen?’ vermelden “Donatie CVD”.
Doe je ook mee?

Over ONE AND ONE MAKES TWO
ONE AND ONE MAKES TWO is een project dat gestart is in november 2019 door kunstenaar Frank Willems. De kloof tussen mensen die weinig te besteden hebben en mensen die veel te besteden hebben wordt alsmaar groter. En dan zijn er nog mensen die alles kwijt zijn. ONE AND ONE MAKES TWO hoopt een brug te bouwen die de kloven verbindt. Door een kledingstuk voor jezelf te kopen doneer je hetzelfde kledingstuk aan iemand die dat goed kan gebruiken. Hiermee wordt tevens eenheid gecreëerd en zou het mooi zijn als de mensen die ONE AND ONE MAKES TWO dragen ook met elkaar in gesprek gaan! Ieder heeft zijn eigen verhaal.