Een gezonde start van 2019 met de CVD Budgetreceptenkalender

Deze maand reikt het CVD voor de derde keer de CVD Budgetreceptenkalender aan cliënten uit. Een jaar kunnen ze afspraken noteren en inspiratie opdoen voor gevarieerde maaltijden, vooral voor een kleine beurs.

Gezonde voeding staat dit jaar centraal in de kalender. Hiervoor heeft het CVD samengewerkt met 2 studenten van de opleiding Voeding & Diëtetiek van de Haagse Hogeschool. Zij hebben gezorgd voor iedere week een lekker én gezond budgetrecept. De kalender is door hen ook omlijst met tips en achtergrondinformatie over goede voeding.

De recepten komen uit alle windstreken: van een Spaanse tomatenrisotto tot Turkse pizza wraps en van een Aziatisch wokje tot een Hollandse spruitjesschotel. Maar de kalender stimuleert ook om dicht bij huis op ontdekkingsreis te gaan. Iedere maand worden een flink aantal (gratis) festivals en evenementen in Rotterdam genoemd. Ook komen goedkope uit-tips voor cliënten met een Rotterdampas aan bod.

Wanneer aan het eind van het jaar de kalenderpagina’s met de weken eruit worden gescheurd, blijft er een duurzaam budgetreceptenboekje over. De kalender is verschenen in een oplage van 1200 stuks. Hij is verspreid onder CVD cliënten die zelfstandig wonen of op weg zijn daar naartoe. De kalender biedt de cliënt inspiratie om zich op een gezonde manier steeds verder te ontwikkelen – bijvoorbeeld als keukenprins(es) – en zijn eigen kracht te benutten. Want daar geloven wij in!

Benieuwd naar de budgetreceptenkalender? Bekijk hier een inkijkexemplaar.