Dutch Street Cup 2016

‪Initiatiefnemer Stichting Life Goals toverde het plein om in voetbalsfeer voor dit jaarlijkse evenement dat plaats vindt in zes speelsteden; Na Eindhoven was Rotterdam aan de beurt. In totaal stonden er vier speelvelden de waar vrouwen- en herenteams het tegen elkaar opnamen. Omdat dit keer werd gespeeld in de Hometown, waren de teams extra gebrand om zich van hun beste kant te laten zien.

Kick-off
Om 13.00 uur was de kick-off, waarbij Leen Brusselman van het CVD, Johan Koeman van het Leger des Heils en twee voetbalsters de aftrap verzorgden. Dribbelen met de bal en dan…schieten maar! Gelukkig hing hier niets vanaf, want dan had het CVD niet gewonnen ;-).

“Het CVD vindt sport en bewegen belangrijk. Een goede lichamelijke conditie bevordert een goede mentale conditie en je komt beter in je vel te zitten. Je krijgt er energie van dat je kan gebruiken om andere zaken aan en op te pakken. In de praktijk zien we dat cliënten die meedoen aan bijvoorbeeld voetbal of Fitboost zelfverzekerder en zelfredzamer worden en ze gaan actief om met andere zaken.”

CVD Vrouwenteam “Gamechangers”
Het team bestaat uit 9 speelsters; dit  is de selectie voor de Dutch Street Cup 2016.  Het team is afkomstig uit een aantal van 10 -15 speelsters die elke dinsdag trainen in Recreatiecentrum Oostervant. Hier worden ze gecoacht door Sportbureau Tino een partner van het CVD. Coördinatie is in handen van Henk van der Hoek

De eerste twee wedstrijden verloren de dames op tactisch en speltechnisch vlak. Met name bij de eerste wedstrijd was het wedstrijdverloop bizar: de Gamechangers vlogen uit de startblokken en stonden in no time met 5-1 voor. Maar toen zetten de Amsterdamse dames van het Leger des Heils een tandje bij en hun topspeelster werd van de bank gehaald; einduitslag 7-5 voor de gastspelers uit Amsterdam. De Gamechangers kregen een lesje in tactiek en effectiviteit.

De tweede wedstrijd tegen Leger des Heils Rotterdam 1 verloren zedoor kleine foutjes: van 1-0 voor naar 3-1 verlies, maar de CVD dames kwamen steeds beter in hun spel. Tijdens de derde wedstrijd kwam de ommekeer: Leger des Heils Flevoland ging er met 5-0 aan. En de vierde pot tegen Amsterdam HVO-Querido werd met 2-1 gewonnen! Een mooi resultaat en een prestatie van formaat voor een team in opbouw. Hun spel werd aan het eind van de dag beloond, speciaal voor Symora  zij nam de beker voor ‘de beste speelster van de dag’ in ontvangst. Een verdiende prijs!

“Ik ben een trotse trainer! De meiden hebben het super gedaan. Per week zie je hoe individualisten steeds meer een team worden. Dat zie je ook terug in de wedstrijden.”

CVD Herenteam “All Stars”
De voorbereidingen verliepen goed, maar helaas verloren ze de eerste wedstrijd tegen Noord Flevoland 1. Deze wedstrijd had ruim gewonnen moeten worden, maar het missen van vele scoringskansen kosten hen de wedstrijd. Een harde les in efficiëntie die ze eerder in Eindhoven (speelstad 1) tegen Groningen 1 ook al hadden gekregen. Tegen het technisch sterke team Noord-Veluwe 3 haalden ze een hoog niveau; resultaat 3-1 gewonnen. De tactische trainingen waren vandaag goed terug te zien; een verzorgd voetbalspel en als team hard voor elkaar gewerkt. Tegen Eindhoven hebben ze, voor het eerst dit seizoen, niet kunnen scoren. Dit kwam voornamelijk door hun geweldige keeper en de heren gaven jammer genoeg twee momenten weg, waaruit Eindhoven een tegengoal maakte. De laatste Derby wedstrijd tegen Rotterdam 1 (Leger des Heils) sloten ze met veel strijd engoed veldspel winnend af. Door de samenwerking van het CVD en LdH zijn een aantal spelers bevriend met elkaar waardoor de overwinning extra voldoening gaf.

“Deze tweede speelronde hadden wij het mooie weer mee en was naast de positieve teamspirit vandaag ook het veldspel van mijn team erg verzorgd. We konden met wat mazzel twee wedstrijden winnen. Omdat alle topteams dit jaar bij elkaar zijn ingedeeld zijn de ploegen aan elkaar gewaagd en worden wedstrijden op details beslist.” Aldus Randy Beer, trainer van het herenteam CVD All Stars.


Workshops
Naast de wedstrijden konden de teams verschillende workshops volgen. Zo gaf Bootcamp Tony een boks clinic. Verzorgde het CVD Fitboost, bestaande uit Yoga en Tae Bo, met voorlichting over bewegen. Life Goals gaf een sessie over Teamwork.

Vrijwilligers
Dankzij de inzet van alle vrijwilligers werd deze geweldige dag mogelijk gemaakt. Een grote groep CVD vrijwilligers, bemiddeld door CVD vrijwilligersmakelaar Stephan Weemhoff, zetten zich in. Waardoor de innerlijke mens goed werd verzorgd, assisteerden ze bij de veldjes om alles goed te laten verlopen en wezen zij de weg.

Terugblik Eindhoven, speelstad 1
De eerste speelronde van de Dutch Street Cup van dit seizoen werd in het Beursgebouw van Eindhoven gehouden. Een prima overdekte locatie midden in het centrum van Eindhoven. De sfeer en teamspirit zat er goed in en heeft ook geresulteerd in een aantal mooie uitslagen. Tegen Amsterdam 2 moesten wij in deze wedstrijd ons meerdere erkennen en tegen Groningen 1 werden wij op felheid en efficiëntie afgetroefd. De nederlagen waren niet nodig, maar ook dat is voetbal. Al met al een geslaagde eerste speelronde waarin wij als team hebben genoten van een uitstapje in het hartje van Eindhoven en het mogen uitoefenen van onze passie namelijk voetbal.

Beide teams, trainers en begeleiding kunnen zich nu in alle rust voorbereiden op de 3e speelronde in Almere die op 21 mei zal plaatsvinden.

Bekijk de foto’s