Drie goede doelen in één!

Kerst draait voor velen om gezellig samen kalkoen eten aan een feestelijke tafel, cadeautjes onder de kerstboom en een onbezorgde tijd met familie en vrienden. Maar zulke feestdagen zijn geen vanzelfsprekendheid voor de zieke kinderen in het Emma KinderziekenhuisPrinses Máxima Centrum, Sophia Kinderziekenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis. Dus bedachten horecaondernemers Ernst Hoogenboom en Dennis Rens het initiatief Qalkoen. Samen met Vleeschmeester en verschillende lokale horecazaken bundelden ze hun krachten voor een feestelijk diner met de lekkerste Qalkoenen. Met de aankoop van een Qalkoen steunden men zowel de horeca als de kinderziekenhuizen.

IMAP, een Rotterdams adviesbureau in het aan- en verkopen van bedrijven, koppelde daar gezien hun 15-jarig bestaan nog een goed doel aan; vijftien Qalkoenen doneren voor dak- en thuislozen in de opvang.

 Vorige week overhandigde horecaondernemer Ernst Hoogenboom persoonlijk de gevulde Qalkoenen bij CVD de Heemraad, CVD de Nok (incl Willibrordus), CVD Henegouwerlaan, CVD de Hille en CVD Havenzicht. Op eerste kerstdag gingen de koks aan de slag om een heerlijk kerstdiner te bereiden. Dat is gelukt! Bij CVD de Hille kregen de cliënten een heerlijk kerstmenu geserveerd. Een pastinaaksoep met room en truffelolie vooraf. Gevulde kalkoen, met aardappeltaartjes, champignonroomsaus en haricot verts als hoofdgerecht. En voor degenen die nog ruimte over hadden een muffin met room ijs en slagroom. Bij CVD de Nok en Willibrordus genoten ze ook van heerlijke maaltijden. De overgebleven kalkoen is daar de volgende dag verwerkt in de nasi. Zo hebben ze er twee dagen heerlijk van gegeten. En ook bij de andere locaties waren de Qalkoenen een groot succes.

IMAP super bedankt voor deze geweldige donatie! Natuurlijk niet alleen voor onze cliënten maar ook voor de kinderen in de kinderziekenhuizen. Jullie hebben kerst weer een stuk dichter naar de mensen gebracht.