Sinds september jongsleden vormen acht getalenteerde muzikale (ex-)daklozen samen de band One Gift. Onder begeleiding van het professionele muzikantenstel Ronald (toetsenist van Anouk enTrijntje Oosterhuis en bandleider van de ‘Ik hou van Holland Huisband’) en Anouk Kool is na strenge selectie een band van ex-daklozen aan de slag gegaan met het maken van een kersthit voor dit jaar. Twee bandleden komen uit Den Haag, de overige leden komen uit Rotterdam en zijn (voormalige) cliënten van het Centrum Voor Dienstverlening.

De bandleden hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal ervaring hebben als dak- en thuisloze en weten hoe lastig het is om de decembermaand door te komen. ‘Je wilt toch het liefst met familie en vrienden gezellig bezig zijn, maar dat is niet voor iedereen weggelegd’. Aan het woord Michel Poot, één van de leden van One Gift. De bandleden zijn het met elkaar eens dat een van de leuke dingen van het project is dat ze als ex-daklozen de kans krijgen iets terug te doen voor de samenleving. Dat ze zelf ook een deel van de opbrengst mogen houden, werkt natuurlijk ook motiverend. Nieuwsgierig kijken de leden van One Gift uit naar het moment dat het publiek de single kan gaan downloaden. Komende decembermaand hoopt de band op vele plekken op te treden en hun kersthit te ‘pluggen’.

Een ander bandlid Derrick merkt op: ‘Wat ook erg prettig is dat onze persoonlijke begeleiders van het Centrum Voor Dienstverlening betrokken zijn bij het project. Ook hun enthousiasme en steun zijn belangrijke factoren die je nodig hebt als dak- en thuislozenband om zo’n kerstsingle te kunnen uitbrengen. Wij hebben zelf natuurlijk geen middelen en weten niet waar te zoeken of te vragen. Juist de support van de persoonlijke begeleiders van deze muzikanten is noodzakelijk. We worden geregeld rondgereden, dat noem ik nog eens betrokken ondersteuning.’

Komend weekend worden de laatste beelden geschoten voor de videoclip van Uninvited. Hierin spelen mee de bekende Nederlanders Quintis Ristie, Willebrord Frequin, Phi Nguyen en Kim Holland. Deze bekende Nederlanders hebben ieder zo hun eigen redenen om het project One Gift een warm hart toe te dragen. De een vanuit sociaal betrokkenheid voor dak- en thuislozen, de andere omdat het kinderkankerfonds Kika ook meedeelt in de opbrengst. Een mooie start voor een inspirerende samenwerking: een gelukkig kerstfeest begint dit jaar met een kersthit van One Gift!

Kerstgevoel voor slechts € 1,-
Vanaf 6 december kan het publiek ook een steentje bijdragen door de kerstgedachte te verspreiden. Voor € 1,- is de kerstsingle Uninvited te downloaden op www.onegift.nl. Van de opbrengst gaat 50% gaat naar de deelnemers en de andere 50% komt ten goede aan het kinderkankerfonds Kika. Meer informatie:

www.Onegift.nl (v.a. 6 december is Uninvited als download beschikbaar, ook in de Itunesstore)
www.rijnmond.nl
www.kersthit2012.nl