CVD opent nieuwe locatie Voorburgstraat

Dinsdag 9 juli is de nieuwe locatie van het CVD aan de Voorburgstraat officieel geopend. Het wooncomplex waar de locatie zich op de begane grond bevindt, wordt deels bewoond door eigenaren-bewoners. De andere woningen worden verhuurd door woningcorporatie Havensteder. De penningmeester van de Vereniging van Eigenaren van het complex heeft met het openen van één van de kamers de officiële openingshandeling verricht.

De voormalige bedrijfsruimte aan de Voorburgstraat stond ca. 12 jaar leeg toen het plan ontstond om er wooneenheden van te maken. Daarvoor werd de bedrijfsruimte de afgelopen tijd volledig verbouwd. Er zijn 18 studio’s met eigen sanitair en een gezamenlijke keuken gerealiseerd. De locatie is bedoeld voor CVD cliënten als de laatste stap naar volledig zelfstandig wonen. De cliënten wonen hier met extramurale begeleiding van CVD medewerkers, die regelmatig te vinden zullen zijn in het kantoor binnen de locatie. Het kantoor wordt door de medewerkers tevens als standplaats gebruikt van waaruit zelfstandig wonende cliënten in Noord worden bezocht.

De locatie kenmerkt zich door de manier waarop gebruik gemaakt is van de CVD huisstijl voor een kleurrijke uitstraling. In de openingsspeech prees onze bestuurder Yvonne Frank de inzet die is gepleegd om tot dit resultaat te komen. Ook noemde zij deze locatie een parel in de wijk. De voorzitter van de Vereniging van Eigenaren sprak het vertrouwen uit dat eigenaren, huurders en CVD-cliënten vreedzaam samen zullen leven in de straat en met elkaar een goede tijd tegemoet gaan. We wensen onze cliënten veel woonplezier op deze nieuwe CVD locatie.