CVD LeerWerkGemeenschappen weer van start

Dit leerjaar zijn 18 stagiaires gestart bij de CVD LeerWerkGemeenschappen (LWG). Een LWG is een plek waar wij, in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam, vanuit kennis en praktijkonderzoek een waardevolle bijdrage willen leveren aan excellente dienstverlening.

Dit jaar zijn we niet alleen als CVD LeerWerkGemeenschap gegroeid, maar ook een samenwerkings-LWG gestart in Rotterdam Noord. We bieden met ingang van dit leerjaar, naast de stageplekken in de gebiedsteams, plekken binnen de CVD LeerWerkGemeenschappen bij intramuraal en de crisisdienst. Ook zijn de pijlen gericht op de wijk met de LWG Samen In Noord, waar we vanuit het Wijkteam Volwassenen en het School Maatschappelijk Werk aan deelnemen. Het idee is dat we door samen leren nog beter kunnen samenwerken en door onderzoek wijkoverstijgend problemen kunnen aanpakken. De LWG’s worden vanuit Hogeschool Rotterdam door 5 nieuwe docenten begeleid.

Sander Borsboom, coördinator CVD LeerWerkGemeenschap: “Het is inspirerend te zien dat stagebegeleiders en werkbegeleiders zo betrokken zijn bij de ontwikkeling en mee willen praten hoe we dit jaar verder kunnen inrichten. Een hoop nieuw! Maar een LWG ontwikkeld zich en past zich met voortschrijdend inzicht aan op de dagelijkse praktijk. Want zolang er iets te leren valt, is de LWG in beweging.”