CVD Gamechangers terug van geslaagd voetbal werkbezoek Manchester

Van 8 t/m 10 november zijn de voetbalsters van CVD Gamechangers op uitnodiging van Life Goals en haar Engelse zusterorganisatie Centrepoint drie dagen actief geweest op een internationaal Street Football Festival in Manchester.

De dames hebben een gevarieerd en intensief programma achter de rug waarin voetbal en de kernwaarden van Life Goals centraal stonden. De kernwaarden zijn:

  • Respect
  • Samenwerking
  • Communicatie
  • Positiviteit
  • Motivatie

Op dag 1 werden de dames getrakteerd op een rondleiding door het Football Museum. Een peptalk van Center Point en uitleg over het programma. Ook werd via een speelse workshop met elkaar kennisgemaakt: de deelnemers moesten hun talenten tekenen en rondlopen en zoveel mogelijk gemeenschappelijke talenten spotten. Alles was in het Engels ( en soms zelfs Schots!) waar wij de dames op hadden voorbereid. Engels als voertaal is weliswaar inspannend maar ook heel leerzaam. Spreken in het openbaar is al een uitdaging, maar in het Engels al helemaal een prestatie. De communicatie over en weer met de Portugese en de Engelse equipe verliep voortreffelijk.

Dag 2 stond in het teken van de workshop “Perpective“ (ochtendprogramma) en een techniektraining (middagprogramma) op de 9de verdieping van het Hotel Football. En in de namiddag/avond een uitgebreide rondleiding door het museum en stadion van Manchester United. Ook daarna weer gezamenlijk avondeten. Vervolgens moesten we alles inpakken want we zouden in alle vroegte uitchecken.

Dag 3 gingen we per touringcarbus als echte voetballers naar Salford, de geboorteplaats van veel spelers van Man United. Salford FC is een vorig jaar nieuw opgerichte voetbalclub op een spliksplinter nieuw complex. Eigenaren zijn de voetbalmiljonairs van Manchester United die allerlei sociale projecten steunen. Zo ook Center Point, een organisatie voor dakloze jongeren, waarmee Salford FC een partnerschap is aangegaan. Deze dag stond helemaal in het teken van voetballen. In de ochtend was er een interactieve workshop “Awareness” (bewustzijn) een professionele fotosessie (Hero Portretten) waar de dames als stoere voetballers werden geportretteerd en de rest van de dag voetballen op een speciaal Street Cup voetbalveld. In de kou, regen en zon. Het voetbaltoernooi was zeer geslaagd; er zijn in de nieuwe opzet geen winnaars en verliezers: iedereen wint. Er zijn geen ranglijsten of bekers; iedere deelnemer krijgt na afloop een T-shirt en gedenkplaatje in een mooi doosje.

De CVD Gamechangers hebben zich drie dagen van van hun beste kant laten zien en veel nieuwe ervaringen en contacten opgedaan. Ze zijn weer en stukje gegroeid en konden vrijdagavond laat op Rotterdam CS terugkijken op een succesvolle trip met veel nieuw inzichten en nieuwe energie.