Cursus: Grip en Gezondheid

Heb je moeite met rondkomen en krijg je daar vaak stress van. Door stress maak je minder gezonde keuzes. In Rotterdam hebben zo’n 60.000 huishoudens het risico op problematische schulden. De aanpak Grip en Gezondheid richt zich op het verminderen van stress en roken bij deze groep. Herken je dit? En wil jij de cirkel van financiële problemen, stress en roken doorbreken?

De afgelopen twee jaar gingen al 200 Rotterdammers je voor. Zij volgden een cursus stressmanagement en namen deel aan een buddysysteem gericht op hulp bij geldzaken. Bij deelname aan de cursus kregen deelnemers een stempel. Met een volle stempelkaart kregen zij een gevulde boodschappentas als extra stimulans om aanwezig te zijn op de cursusbijeenkomsten. Deelnemers aan het programma ervaren aantoonbaar minder stress en nicotineafhankelijkheid. De aanpak werkt!

Nieuwe deelnemers gezocht
Onder begeleiding van Indigo Rijnmond en Avant Sanare starten in 2021 opnieuw acht groepen in meerdere Rotterdamse wijken met het programma Grip en Gezondheid. Ervaar jij stress en heb je moeite met rondkomen en roken? Geef je dan op voor de cursus Grip en Gezondheid. Je kan je alvast aanmelden bij Indigo Rijnmond via preventie@indigorijnmond.nl of bellen naar 088 357 17 00. Belangstellenden krijgen eind 2020 bericht over de startdata, tijden en cursuslocaties.

Over Grip en Gezondheid
De aanpak is ontwikkeld door de GGZ-instellingen Indigo Rijnmond en Avant Sanare in samenwerking met Healthy‘R, het expertisecentrum van de gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Meer weten over de aanpak?