Eén dagdeel wilde men graag als vrijwilligers aan de slag in de stad.
In samenspraak stelde Vrijwilligerswerk Rotterdam een divers programma voor hen samen. Zo gingen op die bewuste donderdag 21 november de 45 collega’s in vier groepen uiteen en met een missie op bezoek bij vier verschillende Rotterdamse organisaties.    

Bij Creatief Beheer werd binnen het project ‘Veerkracht Carnisse’ gewerkt om het binnenterrein bij Buurthuis Irene op te knappen en groener te maken. Zo droegen de vrijiwlligers bij aan het woongenot van de wijkbewoners. Bij een ander Buurthuis, namelijk Hart voor Carnisse aan de Texelsestraat was een andere groep actief. Zij staken de handen uit de mouwen om samen opnieuw de aanwezige sportzaal te sauzen, zodat wijkbewoners weer een mooie, frisse zaal tot hun beschikking hebben voor diverse activiteiten.

Ook de zorginstellingen werden niet overgeslagen. Twee locaties van Laurens, Blijdorp en Simeon & Anna, kregen hulp van vrijwilligers. In Blijdorp werd op de huiskamers van de gesloten afdeling voor dementerende ouderen geholpen met ontbijten en aansluitend werd gezongen, gemusiceerd en met de ouderen aan tafel beweegspelen met de bal gedaan. Ook gingen sommige vrijwilligers 1-op-1 met een bewoner naar de (interne) rommelmarkt. Aan de Strevelsweg bij Simeon & Anna stond de vrijwilligersochtend in het teken van “ontmoeten & doen”. Niet alleen was er tijd voor een praatje onder het genot van koffie, thee en iets lekkers, tegelijkertijd vond een heuse schoonmaakronde plaats waarbij rolstoelen en rollators van bewoners netjes werden gesopt en opgepoetst en de banden werden opgepompt. Het viel een ieder op dat de extra aandacht voor de bewoners zeer welkom en waardevol was.

Betrokkenen van zowel de organisaties als van de Gemeente Rotterdam zijn blij met deze succesvolle activiteiten. Allen kijken terug op een geslaagde dag, die vraagt om meer.

Meer weten over vrijwilligerswerk in Rotterdam? Bekijk dan onze website: www.vrijwilligerswerkrotterdam.nl