Aandacht voor een gezond gebit tijdens CVD Makes My Day

Zaterdag 25 mei vond de 8ste editie van CVD Makes My Day plaats: de jaarlijkse verwen- en make-over dag voor cliënten van het Centrum Voor Dienstverlening. Zo’n 100 cliënten lieten zich in de watten leggen in de kantine van het Albeda College

Een stralende glimlach
Nieuw dit jaar was de aandacht voor een gezond gebit. Dokters van de Wereld was aanwezig met een mondzorgbus én een pop-up tandartskliniek. Na een intake werd bij 35 bezoekers ter plekke het gebit grondig gereinigd, tandsteen verwijderd en werden tanden gepolijst. Indien nodig kon bij de straattandarts direct een vervolgafspraak worden gemaakt. Deze actie was onderdeel van de mondzorgcampagne waarbij Dokters van de Wereld met steun van de Postcode Loterij 1000 mondbehandelingen voor kwetsbare groepen verzorgt. Een waardevolle bijdrage voor deze cliënten voor wie een regelmatig tandartsbezoek niet vanzelfsprekend is.

Op en top verwennen
Maar ook op ander gebied werden de cliënten in de watten gelegd. Zo stonden er kappers, schoonheidsspecialisten, manicures, pedicures, masseurs en vele andere vrijwilligers klaar om een nieuwe look, een fijne beautybehandeling of een diepe ontspanning te verzorgen. Terwijl ouders genoten van de behandelingen werden hun kinderen door studenten van het Albeda College en de Hogeschool Rotterdam vermaakt in de Kids Club. Ook voor de inwendige mens werd gezorgd met hotdogs, ijsjes, schalen vol hapjes en zonnige cocktails. In de tweedehands kledingboetiek ter plaatse kon iedereen iets nieuws uitzoeken om de nieuwe look compleet te maken. Aan het eind van de dag gingen de bezoekers met een stralende glimlach én een goed gevulde goodiebag weer naar huis.