Studerende mantelzorgers bijeen op 21 november

Donderdag 21 november organiseert Avant sanare in samenwerking met CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg een congres over en met studerende mantelzorgers uit Rotterdam. Belangrijkste vraag is: Hoe vergroot je het studentenwelzijn van studerende mantelzorgers?

Eén op de tien studenten heeft naast zijn studie een mantelzorgtaak. Deze student geeft hulp aan een zieke, verslaafde of gehandicapte naaste. Om studerenden met mantelzorgtaken op het MBO, HBO en de universiteit te helpen hun diploma te behalen, is goede ondersteuning belangrijk. Hoe kunnen we zorgen dat zij de eindstreep halen en hun kenniskapitaal behouden blijft?

Bent u studieadviseur, schoolmaatschappelijk werker, mentor, zorgcoördinator, decaan of werkt u bij een organisatie die betrokken is bij studenten? Geef u dan zo snel mogelijk op via b.pires@avantsanare.nl

Programma

Inloop met Meet & Talk met studerende mantelzorgers.

Presentatie van het onderzoek ‘Hoor je mij wel? Kinderen van ouders met een ziekte, verslaving of beperking’ van de Kinderombudsman Margrite Kalverboer.

Presentatie van het onderzoek Expertiselab Jonge Mantelzorgers door Alice de Boer, wetenschappelijk medewerker Sociaal en Cultureel Planbureau en bijzonder hoogleraar Vrije Universiteit Amsterdam.

Het persoonlijk verhaal van een studerende mantelzorger.

Paneldiscussie.

Netwerkborrel en Meet & Talk met studerende mantelzorgers.

Dagvoorzitter van het congres is Anjet van Dijken, journalist en schrijver van twee brussenboeken; zie brussenboek.nl
Datum: 21 november 2019
Tijd: 14:30 tot 18:00 uur
Locatie: Zadkine College, Frankendaal 70, 3075 XS Rotterdam
Aanmelden: b.pires@avantsanare.nl