Mantelzorg Schijf van Vijf als wegwijzer, editie 4

In elke editie van het MantelzorgJournaal belichten we één van de vijf hoofdthema’s van de Schijf van Vijf. Deze keer is dat ‘Kennis vergroten’. Wilt u via een app afspraken plannen, belangrijke data in de gezamenlijke agenda plaatsen en ervaringen en nieuwtjes uitwisselen in uw sociaal netwerk? U vindt uitleg over deze en andere (digitale) mogelijkheden onder ‘Kennis vergroten’.

Om informatie over zelfhulpcursussen, themabijeenkomsten, voorlichting, online informatie met video’s en biografieën, telefonische coaching, trainingen, e-learning, ontmoetingsdagen, lezingen en inloopspreekuren makkelijk te kunnen vinden, kunt u deze termen als zoekwoord intypen, of bladeren door de aparte onderwerpen ‘Cursussen’, ‘Online leren’, ‘Specifieke Kennis’ en ‘Themabijeenkomsten’.

In de Schijf van Vijf zijn momenteel ongeveer 75 kennisvergrotende opties voor verschillende aandoeningen als dementie, psychiatrie, verslaving, maar ook rouw en verlies terug te vinden, die door heel Rotterdam door grote en kleine organisaties worden aangeboden. In de Schijf van Vijf wordt dit voor u kort samengevat in een logische verdeling en op alfabetische volgorde. Voor meer informatie klikt u door naar de betreffende aanbieder. Zo heeft u altijd de meest recente feiten, tips, gadgets en activiteitenprogramma’s bij de hand.

Digitaal en papier

Naast de digitale Schijf van Vijf bestaat er een papieren versie. Op de papieren schijf staan de vijf hoofdthema’s als taartpunten afgebeeld met daarin de verschillende thema’s. Het is te gebruiken als handvat om in gesprek met een mantelzorger samen te bespreken waar de behoefte ligt.


Laat het ons weten
Kent u een organisatie waarvan u vindt dat deze een vermelding op de Mantelzorg Schijf van Vijf verdient, of wilt u de papieren versie van de Mantelzorg Schijf van Vijf bestellen, specifiek voor uw werkgebied, neem dan contact op via redactie.mantelzorgjournaal@cvd.nl