Mantelzorg Schijf van Vijf als wegwijzer, editie 3

In elke editie van het MantelzorgJournaal belichten we één van de vijf hoofdthema’s van de Mantelzorg Schijf van Vijf. Deze keer is dat ‘Tijd voor jezelf’. In de digitale databank van de Schijf van Vijf op cvd.nl vindt u onder dit thema zes categorieën: hand-en-spandiensten, logeren, ontmoeting, ontspanning, vakanties en inzet vrijwilliger.

Bij elkaar staan hier maar liefst honderd verwijzingen naar organisaties en ondernemingen die de mantelzorger kunnen (helpen) ontlasten. Van verzorgings- en verpleeghuis, dagopvang of restaurant tot informatie- en documentatiecentrum.

Filters en zoekwoorden

In de vorige edities hebben we uitgelegd hoe u kunt filteren op gebied en op thema/onderwerp. Als u een woord in de zoekbalk intypt, maakt u de filters ongedaan. Alle berichten, evenementen en pagina’s in de website van het CVD die uw zoekwoord bevatten, worden dan als zoekresultaat getoond. De zoekbalk bovenin (het menu) zoekt namelijk door de hele website van het CVD. Dus ook binnen het cursusaanbod en de opvanghuizen en de (oude) nieuwsberichten.

Met ctrl en f kunt u op de pagina die op uw beeldscherm getoond wordt, zoeken naar een specifiek woord. Let op, dan zoekt u alleen op die specifieke pagina en niet in de hele Mantelzorg Schijf van Vijf.

Kunt u bij de ene manier van zoeken of filteren niet vinden wat u zoekt, probeer het dan op een van de andere hierboven beschreven manieren. Of neem contact op met de redactie of de accountmanager uit uw gebied.

 

Digitaal en papier

Naast de digitale Schijf van Vijf bestaat er een papieren versie. Op de papieren schijf staan de vijf hoofdthema’s als taartpunten afgebeeld met daarin de verschillende thema’s. Het is te gebruiken als handvat om in gesprek met een mantelzorger samen te bespreken waar de behoefte ligt.


Laat het ons weten
Kent u een organisatie waarvan u vindt dat deze een vermelding op de Mantelzorg Schijf van Vijf verdient, of wilt u de papieren versie van de Mantelzorg Schijf van Vijf bestellen, specifiek voor uw werkgebied, neem dan contact op via redactie.mantelzorgjournaal@cvd.nl