Cursus- en trainingsaanbod voor professionals, editie 4

CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg en DIA

Congres over het welzijn van studerende mantelzorgers (21 november)

Kosten: geen

Duur: 1 middag (14.30 – 18.00 uur)

Hoe kun je als professional bijdragen aan het welzijn van studerende mantelzorgers zodat zij naast hun zorgtaken hun studie tijdig kunnen afronden? Deze vraag staat centraal op deze congresmiddag die interessant is voor studieadviseurs, schoolmaatschappelijk werkers, mentoren, zorgcoördinatoren, decanen en alle professionals die betrokken zijn bij studenten die met mantelzorg te maken hebben of krijgen.

Locatie: Zadkine College, Frankendaal 70, 3075 XS Rotterdam

Informatie en aanmelden: b.pires@avantsanare.nl

 

CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg

Mantelzorg(ers) beter begrijpen (op aanvraag)

Kosten: geen

Duur: 2 dagdelen, 2,5 uur per dag

Sinds de invoering van de Wmo in 2015 wordt er een toenemend beroep gedaan op het eigen netwerk van mensen als er sprake is van ziekte. Mantelzorgers proberen hier gehoor aan te geven, maar lopen risico op overbelasting. Kunnen zij hun eigen grenzen bewaken? Zijn zij voldoende op de hoogte van mogelijke ondersteuning? Na deze training van twee dagdelen gaat u met vertrouwen in gesprek met mantelzorgers en kunt u hen helpen een gezonde balans te houden of te vinden.

Deze training is geaccrediteerd bij het Registerplein en het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden (V&Vn).

Informatie en aanmelden: cvd.nl

 

Avant Sanare

Cursus ‘Omgaan met stress’ (op aanvraag)

Kosten: gratis voor deelnemers met Rotterdampakket VGZ

Duur: 5 bijeenkomsten

In de cursus leren mensen hoe zij kunnen ontspannen op het moment dat zij stress ervaren. De cursus gaat over hoe stress werkt, hoe je de signalen herkent en hoe je stress kunt voorkomen. De cursus telt 5 bijeenkomsten en kan gegeven worden in Rotterdam, Hoogvliet, Rozenburg en Hoek van Holland.

Informatie en aanmelden: Organisaties die hun klanten of bezoekers deze cursus willen aanbieden, kunnen contact opnemen met Els Koch, tel. 085 0499100 of stuur een e-mail naar e.koch@avantsanare.nl

 

Avant Sanare

Training signaleren en ondersteunen (op aanvraag)

Kosten: geen

Duur: 1 dagdeel

Professionals in het mbo, hbo en wo, zoals docenten, mentoren, schoolmaatschappelijk werkers en loopbaanbegeleiders, leren in deze training wie studerende mantelzorgers zijn, waar ze tegenaan lopen en hoe je ze kunt herkennen. Met handige signaleringskaart. Tevens leren zij hoe je het gesprek aangaat en naar wie je kunt doorverwijzen.

Informatie en aanmelden: avantsanare.nl

 

Avant Sanare

Train-de-trainer signaleren en ondersteunen (op aanvraag)

Kosten: geen

Duur: 1 dagdeel

Professionals in het mbo, hbo en wo, zoals docenten, mentoren, schoolmaatschappelijk werkers en loopbaanbegeleiders, leren hoe zij de training ‘signaleren en ondersteunen’ kunnen geven aan hun collega’s en zo kunnen zorgen dat de studerende mantelzorgers beter herkend en ondersteund worden.

Informatie en aanmelden: avantsanare.nl


Zie ook avantsanare.nl voor hun verdere aanbod voor mantelzorgers en professionals.