Comfortwoning geopend

In Rotterdam is onlangs de eerste Comfortwoning geopend. In deze voorbeeldwoning kunnen ouderen op een laagdrempelige manier kennismaken met e-health diensten. Digitale snufjes die helpen om langer en veiliger in het eigen huis te kunnen blijven wonen.

Bezoekers worden rondgeleid en ervaren hoe digitale technologie kan ondersteunen in het dagelijkse leven. Zo herinnert een digitale klok de bewoner eraan dat het tijd is om medicijnen in te nemen. Een digitale deurspion helpt om ongewenste gasten buiten te houden.

De modelwoning is voor iedereen te bezichtigen. Na een rondleiding kunnen producten mee naar huis worden genomen om daar te testen of meteen worden besteld. De Comfortwoning is een initiatief van wmo radar, Woonstad en de gemeente Rotterdam.

Informatie: Comfortwoning Overschie, Mookhoekplein 15, 3042 VV Rotterdam. Open op maandag 10.00 – 12.00 uur en donderdag 13.30 – 15.30 uur. Voor een afspraak buiten deze openingstijden bel naar 06 52476743 of mail naar info@comfortwoning.com.


Een draadloze robotstofzuiger doet zijn werk, terwijl men een boek leest die in een handige boekensteun staat. Men heeft daarmee uw handen vrij om met een afstandsbediening de gordijnen te sluiten vanuit uw comfortabele stoel.