10 november Dag van de Mantelzorg

De landelijke Dag van de Mantelzorg valt dit jaar op zondag 10 november. Rond deze datum toont heel Nederland haar waardering voor mantelzorgers. Zo ook in Rotterdam. In alle veertien gebieden van Rotterdam organiseren welzijns- en zorgorganisaties in samenwerking met CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg ontspannende activiteiten voor mantelzorgers.

Ook aan jonge mantelzorgers is gedacht. Een gametoernooi, de van Top tot Teen-verwenmarkt of de theatervoorstelling ‘Het draait om mensen nietwaar’. Zo maar een greep uit alle activiteiten in Rotterdam. Benieuwd naar het programma bij u in de buurt? Kijk dan op de website van de gemeente Rotterdam.

Ruim twintig jaar geleden nam MantelzorgNL het initiatief om mantelzorgers één keer per jaar in het zonnetje te zetten en aandacht te generen voor hun inzet voor naasten die zorg nodig hebben. Wat kunt u doen als u iemand kent die mantelzorger is? Attendeer hem of haar op de genoemde website en de activiteiten die daarop te vinden zijn. Deelname is veelal gratis. Soms moet men zich van te voren aanmelden. En wat u ook kunt doen? Laat uw waardering merken aan mantelzorgers om u heen of binnen uw eigen organisatie.

Aandacht op straat
CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg en de gemeente Rotterdam organiseren op dit moment een grote publiekscampagne om aandacht te vragen voor de mantelzorgers in de stad onder het motto ‘Wie zijn eigenlijk die mantelzorgers?’ Op grote driehoeksborden in de stad en op posters in openbare gebouwen en horecagelegenheden geven wij zo een gezicht aan de mantelzorger.