Herstel- en verpleegafdeling

CVD Havenzicht heeft een herstel- en verpleegafdeling waar zorg wordt geboden aan dak- en thuislozen met een combinatie van ernstige somatische- en psychische problemen. Voor hen is de realiteit van de dag dat er naast hun broze psychische en sociale toestand ook problemen zijn met de lichamelijke gezondheid. Door (persoonlijke) omstandigheden komen zij vaak niet in aanmerking voor de reguliere zorg.

CVD Havenzicht is, in tegenstelling tot de reguliere zorg, in staat de juiste zorg te verlenen en een duurzame relatie aan te gaan. De medewerkers zijn gespecialiseerd in het verzorgen en verplegen van mensen voor wie, naast hun lichamelijke zorg, ook speciale aandacht nodig is voor andere problemen zoals schulden, ernstige psychische aandoeningen en/of verslavingen. De herstel- en verpleegafdeling van CVD Havenzicht neemt een onmisbare plaats in binnen de Rotterdamse zorg.

CVD Havenzicht werkt nauw samen met Humanitas en de Straatdokter. De Straatdokter houdt er elke woensdag spreekuur van 19:00 – 22:00 uur. Er bestaat geen wachtlijst voor de herstel- en verpleegafdeling.

Voor het kwaliteitskader verpleeghuiszorg is een kwaliteitsplan opgesteld voor CVD Havenzicht. Dat kunt u hier lezen.

© 2014-2022 Centrum Voor Dienstverlening