Preventie Dakloosheid

CVD Preventie Dakloosheid biedt tijdelijke opvang aan mensen, ouder dan 23 jaar, die acuut dakloos zijn geworden en geen psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek hebben.
Het Centraal Onthaal loket van de gemeente Rotterdam verwijst bij acute dakloosheid zonder bovengenoemde problematiek door naar het traject CVD Preventie Dakloosheid.

Na aanmelding volgt een intensief traject gericht op het vinden van zelfstandige huisvesting en stabilisatie van de financiële situatie. Er wordt ondersteuning geboden op het gebied van o.a. schuldhulpverlening en het vinden van werk. Het traject duurt zes maanden met een mogelijkheid tot verlenging.

Briefadressen

Heeft u toegang tot de maatschappelijke opvang, dan biedt het CVD briefadressen op de opvanglocaties CVD de Hille en CVD Havenzicht. Op verwijzing van de gemeente is het mogelijk een briefadres te krijgen voor de duur van het verblijf binnen de nachtopvang. Meer informatie hierover kan worden gegeven op de desbetreffende locatie.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Als u niet dakloos bent, maar geen vast woonadres heeft, kunt u met uw vraag terecht bij de Vraagwijzer in het gebied waar u hoofdzakelijk verblijft.

Bent u dakloos? Dan kunt u zich melden bij het Centraal Onthaal loket van de gemeente Rotterdam. Heeft u vragen of ervaart u problemen met aanmelden? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer  +31 (0)10 24 38 100 en vraag naar de afdeling ‘Cliëntmanagement’.

© 2014-2020 Centrum Voor Dienstverlening