Schoolmaatschappelijk Werk

Het CVD biedt Schoolmaatschappelijk Werk in Rotterdam en vormt zo de schakel tussen de school en de meer gespecialiseerde buitenschoolse hulpverlening.

Als een ouder of een kind problemen heeft is dat vaak te merken op de school. Financiële of praktische problemen kunnen van invloed zijn op een kind. Ouders of verzorgers met vragen over opvoeding, ontwikkeling of gedrag van hun kind kunnen terecht bij CVD Schoolmaatschappelijk Werk. CVD Schoolmaatschappelijk Werk werkt vanuit de basisscholen in de gebieden Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek en Rotterdam Noord.

Alles wat door de ouder(s) of de kinderen  met de schoolmaatschappelijk werker wordt besproken, is vertrouwelijk en wordt alleen met toestemming van de ouder(s) aan de school doorgegeven. Een goede samenwerking met school is belangrijk voor iedereen. Een afspraak kan gemaakt worden via de leerkracht, intern begeleider of direct met de schoolmaatschappelijk werker zelf. De schoolmaatschappelijk werker houdt ook spreekuur op de school. Het is bij de leerkrachten bekend wanneer de schoolmaatschappelijk werker op school aanwezig is.

CVD Schoolmaatschappelijk Werk  biedt een paar keer per jaar ook open trainingen aan voor opvoedende ouders of  jongeren die aan zichzelf willen werken. Bekijk ons aanbod

© 2014-2022 Centrum Voor Dienstverlening