Vrijwilligers nodig? Schrijf een pakkende tekst*

Cursusdata:

Woensdagavond 7 en 28 maart 2018.

Voor:

Degenen die zich binnen een vrijwilligersorganisatie bezig houden met het schrijven en het plaatsen van vacatures voor vrijwilligers.

Doel:

Informatie over wat er in een vacature hoort te staan en inzicht in wat vacatures duidelijk en aantrekkelijk maakt voor juist die vrijwilligers die u zoekt.

Omschrijving:

Vrijwilligersorganisaties zijn constant op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De vacatures op uw eigen website en/of op de stedelijke vacaturebank zijn daarbij een belangrijk middel. Het blijft echter lastig een wervende vacaturetekst zo te schrijven, dat dit het gewenste resultaat oplevert.

In deze praktische cursus van 2 dagdelen komt o.a. aan bod:

  • Wat komt er kijken bij het maken van een goede vacature?
  • Wat hoort er in te staan en hoe schrijft u dit aantrekkelijk en duidelijk op?
  • Hoe spreekt u de juiste mensen aan?

Er wordt geoefend met bestaande vacatures en u gaat aan de slag met het schrijven van een eigen vacature. Onderdeel van deze cursus is een huiswerkopdracht.

Maximaal 2 deelnemers per organisatie.

* Deze cursus is de 2e in een serie van vier: de 1e is de cursus Werving van vrijwilligers op woensdag 14 februari: echt een aanrader als ‘aftrap’! De 3e cursus is Doe meer met Sociale Media! donderdag 5 april. De 4e relevante cursus is Werving via uw website op woensdag 18 april.

Tarief vrijwilligers:

GRATIS.

Tarief beroepskrachten:

€ 50,-.