Voorbereiding klussen NLdoet 9 + 10 maart 2018

Datum workshop:

Woensdagavond 17 januari 2018.

Voor:

Organisaties die mee (willen) doen met NLdoet op 9 en 10 maart 2018 en die zich daar goed op willen voorbereiden.

Doel:

Informatie over NLdoet, het aanvragen van geld bij het Oranje Fonds (op = op!), de werving van vrijwilligers en de praktische voorbereiding van NLdoet klussen.

Omschrijving:

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018 NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Duizenden organisaties roepen iedereen op om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en ondersteunt m.b.v. geld en een website.

Heeft uw organisatie een leuke klus? Moet het buurtcentrum nodig opgeknapt worden, is het gaas van de dierenopvang aan vervanging toe, wilt u een verwendagje voor alle ouderen of heeft u een andere zinvolle leuke klus? Vanaf 1 november kunt u uw klus aanmelden, inclusief de financiële aanvraag, via www.nldoet.nl. Deze bijdrage is (onder bepaalde voorwaarden maximaal € 400,-) aan te vragen tot uiterlijk 31 januari, maar op = op. Hoe beter u zich voorbereidt, hoe groter de kans van slagen!

In deze workshop komt o.a. aan bod:

  • informatie over NLdoet en de criteria die het Oranje Fonds hanteert t.a.v. de klus zelf en een eventuele aanvraag voor een financiële bijdrage
  • toelichting werkwijze, met voorbeelden uit de praktijk van succesvolle NLdoet – klussen
  • praktische tips & instrumenten ter voorbereiding van de organisatie van de klussen en ook hoe u de eenmalige vrijwilligers via NLdoet blijvend aan uw organisatie kunt binden.

Tarief vrijwilligers:

GRATIS.

Tarief beroepskrachten:

€ 25,-.