Tijd voor kwaliteit (Leidinggeven aan vrijwilligers)*

Cursusdata:

Dinsdagavond 24 april, 15 en 22 mei 2018.

Voor:

Vrijwilligerscoördinatoren / – begeleiders van (grotere) vrijwilligersorganisaties of professionele instellingen die met vrijwilligers werken en bestuursleden van (grotere) stichtingen / verenigingen.

Doel:

Inzicht in hoe goed uw organisatie op orde is (o.a. in het werken met vrijwilligers) en toepasbare kwaliteitsinstrumenten waarmee u uw organisatie onder de loep kunt nemen.

Omschrijving:

U loopt als vrijwilligerscoördinator of bestuurslid al wat langer mee. De meeste zaken die nodig zijn om het vrijwilligerswerk in uw organisatie te coördineren, zijn geregeld. Veel dingen gaan goed, soms is het zoeken en af en toe loopt u tegen lastige situaties aan. De vraag komt dan op: hoe doen anderen dat in de praktijk? Ook is het belangrijk om op z’n tijd uw organisatie onder de loep te nemen. Doen we nog steeds de juiste dingen op de goede manier? Hebben we het goed voor onze vrijwilligers geregeld? Zijn onze klanten tevreden? Kortom: tijd voor een kwaliteitsslag?

In deze praktische en actieve cursus van 3 avonden komt o.a. aan bod:

  • Ontmoeting met ‘vakgenoten’ uit vergelijkbare (vrijwilligers)organisaties
  • Delen van kennis en ervaring/uitwisseling van goede voorbeelden – lastige situaties
  • Toelichting op / oefenen met diverse kwaliteitsinstrumenten voor uw organisatie
  • Praktische tips voor het maken van een kwaliteitsslag binnen uw organisatie.

Tijdens de cursus ontvangt u enkele praktijkopdrachten toepasbaar voor uw eigen organisatie.

De cursussen Vinden en Binden (start 23 januari), In gesprek met… (start 13 februari), Vrijwilligersorganisatie (start 13 maart) en Teambuilding (start 3 april) gaan hieraan vooraf.

* Deze cursus is onderdeel van Leidinggeven aan vrijwilligers. De vijf cursussen sluiten op elkaar aan, maar kunnen ook ‘los’ gevolgd worden. Wilt u alle 5 de cursussen volgen, dan raden wij u aan u z.s.m. aan te melden. Als u 3 van de 5 cursussen volgt ontvangt u een certificaat na afloop.

Tarief vrijwilligers:

GRATIS.

Tarief beroepskrachten:

€ 75,-.