In gesprek met… (Leidinggeven aan vrijwilligers)*

Trainingsdata:

Dinsdagavond 13, 20 februari en 6 maart 2018.

Voor:

Vrijwilligers en beroepskrachten die leidinggeven aan vrijwilligers of vrijwilligers aansturen,
begeleiden en coachen.

Doel:

Vergroten van inzicht en vaardigheden in de gespreksvoering met vrijwilligers.

Omschrijving:

Hoe doet u dat: een goed intake gesprek houden met potentiële nieuwe vrijwilligers? Wat zegt u als u iemand moet gaan afwijzen? Hoe kunt u op een motiverende manier feedback geven die maakt dat een vrijwilliger niet afhaakt, maar aanhaakt? Of: hoe gaat een slecht nieuws gesprek of een positief exit-gesprek?

Bij het begeleiden en aansturen van vrijwilligers komt veel kijken. Goede communicatie is daarbij heel belangrijk. Hoe vaardiger u bent, hoe groter de kans dat het gesprek duidelijk en prettig verloopt. Zodat beide partijen weten hoe het er voor staat en verder kunnen.

In deze praktische en actieve cursus van 3 dagdelen komt o.a. aan bod:

  • Inzicht in hoe communicatie werkt
  • Communiceren vanuit uw leidinggevende rol
  • Vaardigheden in ‘normale’ gesprekssituaties, zoals werving / voortgang
  • Oefenen ‘lastige’ situaties, zoals afwijzing / gedrag / exit.

De cursus Vinden en Binden (start 23 januari) gaat hieraan vooraf. Aansluitend starten de cursussen  Vrijwilligersorganisatie (start 13 maart), Teambuilding (start 3 april) en Tijd voor kwaliteit (start 24 april).

* Deze cursus is onderdeel van Leidinggeven aan vrijwilligers. De vijf cursussen sluiten op elkaar aan, maar kunnen ook ‘los’ gevolgd worden. Wilt u alle 5 de cursussen volgen, dan raden wij u aan u z.s.m. aan te melden. Als u 3 van de 5 cursussen volgt ontvangt u een certificaat na afloop.

Tarief vrijwilligers:

GRATIS.

Tarief beroepskrachten:

€ 75,-.