Cursussen

De juiste kennis draagt bij aan het plezier van de bezigheden van vrijwilligers en mantelzorgers. Voor het vergroten van die kennis bieden wij een gevarieerd aanbod, van de training budgetteren tot taaltrainingen en van de cursus leidinggeven aan vrijwilligers tot workshops voor mantelzorgers. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u hier in en ontvang het cursusaanbod.

Voor vragen en specifieke opleidingswensen kan contact met ons worden opgenomen door een mailbericht te sturen aan cursusaanbod@cvd.nl of door ons te bellen, telefoonnummer 010-2691118.

 • start 28 jan
  Training: Klantvriendelijkheid (Balietraining)*
  Locatie: Hillegersberg-Schiebroek: Huis van de Wijk Schiehoven Tijd: 13:30 - 16:00 uur

  Leren hoe u bezoekers aan de balie op een klantvriendelijke manier te woord kunt staan. Voor mensen die als vrijwilliger achter een balie (willen) werken, bijvoorbeeld in een huis van de wijk, een cultureel centrum, gezondheidscentrum, vrouwenhuis, ziekenhuis of bij de overheid.

 • start 4 feb
  Training: Mantelzorg(ers) beter begrijpen
  Locatie: Stadscentrum: CVD Tijd: 14:00 - 16:30 uur

  Kennis en vaardigheden vergroten over het onderwerp mantelzorg, zodat meer mantelzorgers worden gesignaleerd en overbelasting wordt voorkomen. Voor professionals in zorg, onderwijs en welzijn die in hun werk mantelzorgers ontmoeten.

 • start 5 feb
  Training: In gesprek met... (Leidinggeven aan vrijwilligers)*
  Locatie: Noord: Het Klooster Oude Noorden Tijd: 19:00 - 21:30 uur

  Vergroten van inzicht en vaardigheden in de gespreksvoering met vrijwilligers. Voor vrijwilligers, coördinatoren en beroepskrachten die leidinggeven aan vrijwilligers of vrijwilligers op de werkvloer motiveren en aansturen.

 • start 11 feb
  Workshop: Telefoontraining (Balietraining)*
  Locatie: Hillegersberg-Schiebroek: Huis van de Wijk Schiehoven Tijd: 13:30 - 16:00 uur

  Leren hoe u klanten op een vriendelijke manier telefonisch te woord kunt staan, hoe u doelgericht kunt luisteren, een bericht opschrijven en doorgeven en eventueel probleemoplossend kunt reageren. Voor mensen die als vrijwilliger achter een balie (willen) werken, bijvoorbeeld in een huis van de wijk, een cultureel centrum, gezondheidscentrum, vrouwenhuis, ziekenhuis of bij de overheid.

 • start 11 feb
  Workshop: Haal meer uit NLdoet
  Locatie: Stadscentrum: Leeszaal Rotterdam West Tijd: 19:00 - 21:00 uur

  U krijgt meer praktische kennis en inzicht over hoe vrijwilligers, die zich in het kader van NLdoet bij u aanmelden, te (ver)binden aan uw organisatie en hoe uw organisatie te profileren in de wijk of het gebied waar u werkzaam bent.

 • start 13 feb
  Cursus: Leerstijlen en werkvormen
  Locatie: Delfshaven: Volksuniversiteit Rotterdam Tijd: 09:30 - 12:00 uur

  Inzicht in verschillende leerstijlen en werkvormen voor leersituaties. Voor vrijwilligers die anderen iets willen (aan)leren, individueel of in groepjes.

 • start 13 feb
  Training: Schulden (voorkomen) / budgetteren
  Locatie: Noord: Huis van de Wijk Mozaïek Tijd: 09:30 - 12:00 uur

  Kennis en ervaring opdoen, die u nodig heeft om andere Rotterdammers te helpen bij hun administratie. Voor vrijwilligers die, via een organisatie of project, andere Rotterdammers helpen en ondersteunen bij het op orde brengen van hun administratie en budgettering.

 • start 13 feb
  Workshop: Haal meer uit NLdoet
  Locatie: Charlois: Huis van de Wijk Het Middelpunt Tijd: 19:00 - 21:00 uur

  U krijgt meer praktische kennis en inzicht over hoe vrijwilligers, die zich in het kader van NLdoet bij u aanmelden, te (ver)binden aan uw organisatie en hoe uw organisatie te profileren in de wijk of het gebied waar u werkzaam bent.

 • start 18 feb
  Training: Omgaan met lastige klanten/situaties (Balietraining)*
  Locatie: Hillegersberg-Schiebroek: Huis van de Wijk Schiehoven Tijd: 13:30 - 16:00 uur

  Leren hoe u op een goede manier met lastige klanten/situaties om kunt gaan. Voor mensen die als vrijwilliger achter een balie (willen) werken, bijvoorbeeld in een huis van de wijk, een cultureel centrum, gezondheidscentrum, vrouwenhuis, ziekenhuis of bij de overheid.

 • start 19 feb
  Cursus: De highlights van leidinggeven
  Locatie: Hoogvliet: Art Studio Hoogvliet Tijd: 19:00 - 21:30 uur

  Een kijkje in de keuken van het leidinggeven aan vrijwilligers aan de hand van 5 invalshoeken. Voor coördinatoren, team-/projectleiders, bestuursleden of begeleiders die leidinggeven aan vrijwilligers of vrijwilligers (willen gaan) aansturen.

 • start 27 feb
  Training: Jonge mantelzorgers beter begrijpen
  Locatie: Stadscentrum: CVD Tijd: 10:00 - 12:30 uur

  Kennis en vaardigheden vergroten over het onderwerp jonge mantelzorgers. Voor professionals in onderwijs, zorg en welzijn die jonge mantelzorgers ontmoeten in hun werk.

 • start 4 mrt
  Training: Jongerencoaching 1: Wat geeft druk maar ook drive?
  Locatie: Delfshaven: Volksuniversiteit Rotterdam Tijd: 09:30 - 12:00 uur

  Meer inzicht en vaardigheden in het coachen / stimuleren van jongens en meiden. Voor vrijwilligers die als coach / mentor jongeren van 15 t/m 27 jaar begeleiden en uitwisseling, theorie en verdieping zoeken.

 • start 4 mrt
  Training: Omgaan met de meldcode voor vrijwilligersorganisaties
  Locatie: IJsselmonde: Buurt en Speeltuinwerk Tijd: 18:30 - 21:30 uur

  Bestuursleden of coördinatoren van vrijwilligersorganisaties trainen in de rol van Contactpersoon Meldcode huiselijk geweld. Voor bestuursleden of coördinatoren van vrijwilligersorganisaties.

 • start 5 mrt
  Cursus: Uw organisatie opbouwen (Leidinggeven aan vrijwilligers)*
  Locatie: Noord: Het Klooster Oude Noorden Tijd: 19:00 - 21:30 uur

  Inzicht krijgen in wat geregeld moet zijn rondom het werken met vrijwilligers en hoe een groeiende vrijwilligersorganisatie ingericht kan worden. Voor vrijwilligers, beroepskrachten, initiatiefnemers van projecten, bestuursleden van startende stichtingen / verenigingen en groeiende organisaties die met vrijwilligers (zijn gaan) werken.

 • start 6 mrt
  Cursus: Vrijwilligers werven: hoe en waar? (Werving van vrijwilligers)*
  Locatie: Delfshaven: Volksuniversiteit Rotterdam Tijd: 09:30 - 12:00 uur

  Basisinzicht in hoe organisaties de werving van nieuwe vrijwilligers kunnen aanpakken. Voor degenen die zich binnen een vrijwilligersorganisatie bezighouden met de werving van vrijwilligers.

 • start 7 mrt
  Training: Als maatje een beetje meer of minder?
  Locatie: Prins Alexander: Het Palet Tijd: 09:30 - 12:00 uur

  Leren hoe u op een plezierige en waardevolle manier als maatje met cliënten om kunt gaan. Speciaal voor vrijwilligers die vaak maatjescontact hebben!

 • start 12 mrt
  Workshop: Omgaan met iemand die slecht hoort
  Locatie: Feijenoord: Verzamelgebouw ’t Klooster Tijd: 13:30 - 15:00 uur

  Achtergrondinformatie m.b.t. het (samen)werken met mensen met een auditieve beperking binnen uw vrijwilligersorganisatie of tijdens uw vrijwilligerswerk. Voor vrijwilligerscoördinatoren, – begeleiders, (zorg)vrijwilligers en maatjes die (samen)werken met mensen die slechthorend of doof zijn.

 • start 13 mrt
  Cursus: Organiseren van activiteiten
  Locatie: Charlois: Huis van de Wijk Het Middelpunt Tijd: 18:30 - 21:00 uur

  Leren hoe een activiteit goed voorbereid kan worden. Voor vrijwilligers die activiteiten (willen) organiseren.

 • start 26 mrt
  Training: Teambuilding (Leidinggeven aan vrijwilligers)*
  Locatie: Noord: Het Klooster Oude Noorden Tijd: 19:00 - 21:30 uur

  Vergroten van inzicht en vaardigheden in teambuilding en onderlinge samenwerking. Voor vrijwilligerscoördinatoren, – begeleiders, team- / projectleiders en bestuursleden die vrijwilligers op de werkvloer motiveren en aansturen.

 • start 28 mrt
  Workshop: Omgaan met iemand die slecht ziet
  Locatie: Feijenoord: Verzamelgebouw ’t Klooster Tijd: 13:30 - 15:00 uur

  Achtergrondinformatie m.b.t. het (samen)werken met mensen met een visuele beperking binnen uw vrijwilligersorganisatie of tijdens uw vrijwilligerswerk. Voor vrijwilligerscoördinatoren, – begeleiders, (zorg)vrijwilligers en maatjes die (samen)werken met mensen die slechtziend of blind zijn.

 • start 3 apr
  Cursus: Vrijwilligers nodig? Schrijf een pakkende tekst (Werving van vrijwilligers)*
  Locatie: Delfshaven: Volksuniversiteit Rotterdam Tijd: 09:30 - 12:00 uur

  Informatie over wat er in een vacature hoort te staan en inzicht in wat vacatures duidelijk en aantrekkelijk maakt voor juist die vrijwilligers die u zoekt. Voor degenen die zich binnen een vrijwilligersorganisatie bezighouden met het schrijven en het plaatsen van vacatures voor vrijwilligers.

 • start 3 apr
  Mantelzorg(ers) beter begrijpen
  Locatie: Stadscentrum: CVD Tijd: 09:30 - 12:00 uur

  Kennis en vaardigheden vergroten over het onderwerp mantelzorg, zodat meer mantelzorgers worden gesignaleerd en overbelasting wordt voorkomen.

 • start 4 apr
  Workshop: Vrijwilligers met een LVB
  Locatie: Noord: Huis van de Wijk Mozaïek Tijd: 13:30 - 16:00 uur

  Achtergrondinformatie m.b.t. het (samen)werken met vrijwilligers met een LVB binnen uw vrijwilligersorganisatie. Voor vrijwilligerscoördinatoren, -begeleiders en vrijwilligers die (samen)werken met vrijwilligers met een licht verstandelijke beperking (LVB) of openstaan voor deze groep.

 • start 11 apr
  Training: Coaching on the job
  Locatie: Noord: Theater ’t Kapelletje (ruimte ’t Fundament) Tijd: 09:30 - 12:00 uur

  Door middel van een goede plaatsing in uw organisatie en betere coaching, uw vrijwilligers meer te motiveren en uit te laten groeien tot waardevolle krachten binnen uw organisatie. Voor vrijwilligerscoördinatoren en -leidinggevenden die concrete handvatten, nieuwe inspiratie en feedback zoeken rond het coachen van vrijwilligers die meer begeleiding nodig hebben.

 • start 11 apr
  Workshop: Vrijwilligers met autisme
  Locatie: Feijenoord: Verzamelgebouw ’t Klooster Tijd: 13:30 - 16:00 uur

  Achtergrondinformatie m.b.t. het (samen)werken met vrijwilligers met een ASS binnen uw vrijwilligersorganisatie. Voor vrijwilligerscoördinatoren, -begeleiders en vrijwilligers die (samen)werken met vrijwilligers met
  een autisme spectrum stoornis (ASS) of openstaan voor deze groep.

 • start 16 apr
  Workshop: Omgaan met de ziekte van Parkinson
  Locatie: Feijenoord: Verzamelgebouw ’t Klooster Tijd: 13:30 - 15:00 uur

  Achtergrondinformatie m.b.t. het (samen)werken met mensen met de ziekte van Parkinson binnen uw vrijwilligersorganisatie of tijdens uw vrijwilligerswerk. Voor vrijwilligerscoördinatoren, – begeleiders, (zorg)vrijwilligers en maatjes die (samen)werken met mensen die de ziekte van Parkinson hebben.

 • start 16 apr
  Cursus: Tijd voor kwaliteit (Leidinggeven aan vrijwilligers)*
  Locatie: Noord: Het Klooster Oude Noorden Tijd: 19:00 - 21:30 uur

  Inzicht in hoe goed uw organisatie op orde is (o.a. in het werken met vrijwilligers) en met welke kwaliteitsinstrumenten u uw organisatie onder de loep kunt nemen. Voor vrijwilligerscoördinatoren / – begeleiders en bestuursleden van vrijwilligersorganisaties of professionele instellingen die met vrijwilligers werken.

 • start 24 apr
  Cursus: Werving via uw website (Werving van vrijwilligers)*
  Locatie: Delfshaven: Volksuniversiteit Rotterdam Tijd: 09:30 - 12:00 uur

  Inzicht krijgen in hoe ‘wervende’ websites ingericht, gevuld en vormgegeven kunnen worden. Voor medewerkers van vrijwilligersorganisaties die zich bezig houden met de werving van vrijwilligers, deelnemers voor activiteiten en sponsors/donateurs via hun eigen website, of met het onderhoud van die website in het algemeen.

 • start 20 jun
  Maak kennis met crossmedia
  Locatie: Delfshaven: Volksuniversiteit Rotterdam Tijd: 09:30 - 12:00 uur

  Inzicht krijgen hoe u verschillende communicatiekanalen in kan zetten en met elkaar kan verbinden om uw doelgroep te bereiken.

© 2014-2018 Centrum Voor Dienstverlening