(t)Huis op orde

Vind je het ook zo fijn om je eigen plek te hebben? Een huis is de plek waar je je thuis voelt, tot rust komt, leeft én droomt. Prettig wonen is niet vanzelfsprekend. Je hebt veel verantwoordelijkheden waar je vooraf niet bij stilstaat; boodschappen doen, het huishouden, geldzaken regelen, eten koken en de was doen. Maar ook zorgen dat je woning brandveilig is en leren omgaan met je buren. Met onderstaande tips wordt wonen nog leuker, beter en makkelijker!

Schoonmaken

Een opgeruimd huis betekent ook: een opgeruimd hoofd. Het is daarom belangrijk om je huis schoon te maken en te houden. Je krijgt dan meer rust en meer tijd voor leuke dingen. We geven je wat tips:

Omgaan met je buren

Prettig wonen doe je ook met je buren en je omgeving. Vaak woon je dicht op elkaar. Wat doe je als je last hebt van je buren? Hoe zorg je ervoor dat de buren geen last van jou hebben? Zie hieronder tips bij burenoverlast en tips over wonen.

Brandveiligheid

Jaarlijks krijgt de brandweer duizenden meldingen van brand in een woning. Soms is er alleen materiële schade. Helaas vallen ieder jaar honderden gewonden en tientallen doden. Een aantal tips om brand in huis te voorkomen: