Thuis in Geld

Hoe houd jij in een stressvolle tijd zicht op je geldzaken? Er komen veel verleidingen en online aanbiedingen voorbij. Maar je kunt ook van deze tijd en ruimte gebruik maken om je inkomsten en uitgaven eens op een rijtje te zetten.

Nu rondkomen

Steeds krijg je verleidingen te weerstaan in de winkel maar ook online. Hoe ga je hiermee om? Waar kun je op besparen? Maak het inzichtelijk met een kasboekje en schrijf alle inkomsten en uitgaven op.

Overzicht hebben

Om overzicht te hebben over je administratie, is het belangrijk je post te openen. Kijk goed welke actie er aan zit. Is het informatief? Moet je betalen? Zorg dat je je administratie netjes ordent in een map. Vergeet niet om je administratie met je huisgenoten te bespreken.

  • Je huishoudboekje in coronatijd
  • Vijf tips om overzicht te houden in je huishoudelijke administratie.
  • Maak een lijstje van je huidige uitgaven en je uitgaven voor coronatijd. Deze tijd geeft ook rust, omdat de sociale druk van shoppen, terrasje, uit eten etc. is weggevallen.

Geld en gedrag

Wat voor geldtype ben jij?
Zorg voor een doel. Waar wil je voor sparen? Maak plannen en houd het vol om daarvoor te gaan. Hoe draag je het omgaan met geld over naar je kinderen?