Wij gebruiken cookies op onze website om het gebruik van de website te verbeteren. Kies 'Ja, ik ga akkoord' als je toestemming wilt geven voor cookies. Klik anders op 'Nee, ik wil meer informatie'. Klik hier voor meer informatie.

Nee, ik geef geen toestemming

Preventie Dakloosheid

CVD Preventie Dakloosheid biedt tijdelijke opvang aan mensen, ouder dan 23 jaar, die acuut dakloos zijn geworden en geen psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek hebben.
Mensen die gebruik willen maken van dit traject, moeten zich eerst melden bij het Centraal Onthaal loket van de gemeente Rotterdam. Als de gemeente het noodzakelijk acht, kan de gemeente een doorverwijzing geven naar het CVD (voor het traject Preventie Dakloosheid).

Er volgt, na aanmelding, een intensief traject gericht op het vinden van zelfstandige huisvesting en stabilisatie van de financiële situatie. Er wordt de nodige begeleiding geboden (schuldhulpverlening, psychosociale begeleiding) en er is ondersteuning bij het vinden van werk. Het traject duurt 6 maanden met een mogelijkheid tot verlenging.
 
Bekijk hier de website van de gemeente Rotterdam voor meer informatie over het Centraal Onthaal.