Wij gebruiken cookies op onze website om het gebruik van de website te verbeteren. Kies 'Ja, ik ga akkoord' als je toestemming wilt geven voor cookies. Klik anders op 'Nee, ik wil meer informatie'. Klik hier voor meer informatie.

Nee, ik geef geen toestemming

CVD voetbalsters spelen in Glasgow

CVD voetbalsters spelen in Glasgow
27-07-2016 Symora en Disha van The Gamechangers (het vrouwenvoetbalteam van het CVD) werden in juni geselecteerd voor het Nederlands elftal. Zij namen begin juli deel aan de Homeless World Cup in Glasgow.
27-07-2016 Symora en Disha van The Gamechangers (het vrouwenvoetbalteam van het CVD) werden in juni geselecteerd voor het Nederlands elftal. Zij namen begin juli deel aan de Homeless World Cup in Glasgow.

Voorafgaand aan deze spelen introduceerde de stichting Life Goals deze dames al volgt:
Symora, 22 jaar – Uitgerekend op het moment dat Symora werd gebeld door bondscoach René van Rijswijk, viel haar telefoon uit. “Ik heb gelijk mijn coach geappt wat ik moest doen, maar die zei ‘wacht maar af, ze bellen vast nog wel een keer’. “En zo gebeurde. Of ze het leuk vond om mee te doen en mee te gaan naar de Homeless World Cup? “Ja natuurlijk!”, was haar reactie.
Disha, 26 jaar - Ze zouden tussen 12.00 en 14.00 bellen, wist Disha. Dus na tweeën begon ze direct te appen met haar teamgenoot Symora. ‘Of een van ons gaat, of we gaan geen van beiden’ was het idee. Maar toen ging om even over half drie dan toch de telefoon. “Het enige dat ik hoorde was ‘je mag mee naar de Homeless World Cup in Glasgow.’ Wat er daarna allemaal is gezegd, is niet echt meer tot me doorgedrongen.”
 
Nu het WK achter de rug is zijn we erg benieuwd hoe het onze dames is vergaan in Glasgow. Wat hebben ze allemaal gedaan en geleerd?
 
Symora: “Het was een nieuwe ervaring, ook voor het eerst vliegen. Voorafgaand aan de wedstrijden startte de parade van alle landen, dat was erg mooi. Elk land deed iets anders: zingen, dansen en sommige deden trucjes. Wij zongen, dansten en hielden de bal hoog. Eenmaal op het veld werd elke land voorgesteld. Daarna startten de eerste wedstrijden. Op het veld ben je elkaars vijand. Maar als je ziet hoe iedereen buiten het veld met elkaar omgaat, is het een grote familie. Gezellig met elkaar praten, wedstrijden kijken en bespreken. Het is wel intensief. Elke dag zie je nieuwe mensen en zeven dagen lang voetballen is best wel zwaar.  

In de studentenhuizen kwamen we bij elkaar om de tijd gezellig met elkaar door te brengen. Op dat moment wil je gewoon niet meer naar huis. Toch vond ik het soms wel moeilijk om negen dagen van huis te zijn. Soms irriteer je je aan elkaar, maar dat werd gelukkig iedere keer uitgesproken. Als er iets was, kon je altijd bij je trainers en begeleiders terecht. Daar heb ik gebruik van gemaakt en ik vind het nu ook makkelijker om hulp te vragen.
Ik vind het knap hoe iedereen van het Nederlandse team zich aan de afspraken hield. Iedereen ging respectvol met elkaar om zowel binnen ons team, maar ook met de mensen om ons heen. Ik heb hier echt geleerd wat discipline is.”
 
Disha: “Glasgow 2016 was een van de mooiste ervaringen die ik ooit heb gehad. Zoveel verschillende mensen uit verschillende landen die bij elkaar komen om dat ene ding te doen waar ze gelukkig van worden: voetbal. Het was een zware week omdat je heel dag bezig bent met voetbal, maar ook een emotionele week. Je krijgt van alle kanten verhalen te horen over hoe andere mensen hebben moeten vechten om te krijgen wat ze nu hebben. Voor mij was het leuk en leerzaam, maar het heeft mij ook veranderd. Ik ben meer gaan nadenken en dat maakt me sterker.”
 
De dames werken op dit moment hard aan hun toekomst. Disha wil van voetbal haar werk gaan maken en gaat een opleiding sportcoach volgen bij sportburo Tino. Symora gaat een opleiding doen tot procesoperator. “Twee geweldige succesverhalen!”, aldus Henk van der Hoek, trainer van CVD Training en Arbeidsparticipatie.
 
U ziet: het CVD heeft allerlei mogelijkheden op het gebied van dagbesteding en trainingen. Benieuwd naar wat die mogelijkheden zijn?
 
Bekijk hier de folder of neem contact op met 
Training & Arbeidsparticipatie (010) 243 81 00 of cvdarbeidsparticipatie@cvd.nl.

Foto's: links Disha, rechts Symora
Meer Nieuws