Wij gebruiken cookies op onze website om het gebruik van de website te verbeteren. Kies 'Ja, ik ga akkoord' als je toestemming wilt geven voor cookies. Klik anders op 'Nee, ik wil meer informatie'. Klik hier voor meer informatie.

Nee, ik geef geen toestemming

NLdoet

Het Centrum Voor Dienstverlening is fan van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2017 steken duizenden vrijwilligers in Nederland de handen weer uit de mouwen om menig klus te klaren. Ook het CVD doet dit jaar weer actief mee. Een aantal CVD locaties organiseren zelf een #nldoet010 klus. Hieronder een overzicht van de klussen waar nog vrijwilligers voor worden gezocht:

1. Ophogen en opknappen tuin - CVD de Schuilplaats
Vrijwilligers gezocht voor het opknappen en ophogen van een deel van de achtertuin van CVD de Schuilplaats. Denk aan het doortrekken van een verhoogde bestrating, het vervangen en aanbrengen van een afscheiding, het herstellen van een trap en een overkapping. Met als doel dat de bewoners een makkelijk toegankelijke ruimte hebben om droog en beschut te zitten. De trap die toegang geeft tot de achtertuin weer veilig en stevig is en het gehele aangezicht van de tuin weer geheel naar wens is. Bent u handig? Stroopt u graag uw mouwen op om deze klus te klaren? Dan zijn we op zoek naar u! Meld u dan aan voor deze klus

2. Moestuin aanleggen
Vorig jaar is de tuin van CVD de Nok al flink onderhanden genomen. Dit jaar willen we graag een moestuin aanleggen met en voor de bewoners en de picknicktafels die in de tuin staan kunnen wel een likje verf gebruiken. Het doel is dat de bewoners samen met de kok deze moestuin gaan onderhouden en de kok heerlijke maaltijden kan bereiden van de eigen teelt. Dat we met mooi weer kunnen genieten van de mooie picknicktafels. Heeft u groene vingers? Ervaring met moestuinen? Of komt u liever verven? Dan zijn wij op zoek naar u! Interesse? Meld u dan aan voor deze klus.

3. Geverfd de lente in - Pimp my walls bij CVD Foyer Hengouwerlaan
CVD Foyer is een woonvoorziening waar 32 jongeren in de leeftijd van 18-23 jaar vaardigheden aanleren om zelfstandig te kunnen gaan wonen. De gangen in de openbare ruimtes ( 5 verdiepingen) dienen nodig geverfd te worden. Woningbouwcorporatie Woonbron levert de verf. We zijn op zoek naar vakkundige schilders die samen met ons (het team en de bewoners) de muren gaan sauzen. En ons kunnen leren hoe het moet en er op toe zien dat het goed gebeurt. Bent u zo'n vakkundige schilder? Dan zijn we op zoek naar u! het doel Kwalitatief goed geschilderde muren op alle vijf verdiepingen. Vanaf de grond 40 cm. antraciet, vanaf daar tot het plafond gebroken wit. Interesse? Meld u aan voor deze klus

4. CVD de Korenaar
Hobbykoks zetten zich hier in om een high-tea te verzorgen voor de moeders en hun kinderen. 

5. CVD de Talingstraat 
Ook hier zetten hobbykoks zich in om een high-tea te verzorgen voor de bewoners en kinderen van CVD de Talingstraat. De high-tea vindt plaats in het Huis van de Wijk 'De Nieuwe Nagtegaal'

6. CVD de Hille
Een deel van de groep gaat aan de slag bij Stichting Humanitas 'lenteschoonmaak', terwijl de anderen samen met een aantal hobbykoks de voorbereidingen treffen voor het diner. Zodra de schoonmakers terugkeren neemt iedereen plaats aan tafel. Het doel tips ontvangen voor het bereiden van een maaltijd, dit samen bereiden en met elkaar in gesprek gaan.

Andere locaties en teams van het  CVD hebben besloten om zich, samen met cliënten, in te zetten bij een NLdoet klus.
1. CVD de Stelle gaat aan de slag bij volkstuinen in Hoogvliet.

2. Een deel van CVD de Hille gaat aan de slag bij Stichting Humanitas voor de lenteschoonmaak. Het andere deel bereidt samen met een aantal hobbykoks het diner voor. Zodra de groep van de lenteschoonmaak terugkeert, namen ze met elkaar plaats aan tafel.