Wij gebruiken cookies op onze website om het gebruik van de website te verbeteren. Kies 'Ja, ik ga akkoord' als je toestemming wilt geven voor cookies. Klik anders op 'Nee, ik wil meer informatie'. Klik hier voor meer informatie.

Nee, ik geef geen toestemming

WAG Talingstraat

Talingstraat 87
3082 MG Rotterdam Routebeschrijving

Neem contact op voor meer informatie

(010) 479 65 68

CVD Talingstraat is een woonvoorziening met 13 units voor gezinnen die tijdelijk opvang nodig hebben. De oorzaken hiervan zijn verschillend. Dit kan bijvoorbeeld een huisuitzetting door schulden zijn of een onhoudbare thuissituatie door geweld binnen het gezin. Van de gezinnen die worden geplaatst wordt verwacht dat ze op korte termijn doorstromen naar (weer) zelfstandig(er) wonen. Maximale verblijfsduur is 6 maanden.

Bij aanvang wordt gekeken waar ondersteuning nodig is en welke belemmeringen er zijn om (weer) zelf een woonruimte te betrekken en een huishouden te voeren. De begeleiding richt zich op het hele gezin. Er wordt eventueel voor opvoedingondersteuning hulp van buiten ingeroepen.

Ik heb teveel schulden en er wordt gedreigd met huisuitzetting. Maar ik heb wel twee kinderen waar ik voor moet zorgen.

Iedere bewoner die in een voorziening van CVD komt wonen, moet duidelijk gemotiveerd zijn om aan zijn of haar situatie te werken. Wij verwachten dat hij of zij actief meedoet in het aangeboden programma en begeleiding.
Om in aanmerking te komen voor een plaats in deze woonvoorziening is een geldige verblijfsstatus verplicht. Ook moet iemand regiobinding met Rotterdam hebben en beschikken over een inkomen of hier aanspraak op kunnen maken.

Aanmelding verloopt via het Centraal Onthaal loket. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen en vragen naar de afdeling Intake.