Wij gebruiken cookies op onze website om het gebruik van de website te verbeteren. Kies 'Ja, ik ga akkoord' als je toestemming wilt geven voor cookies. Klik anders op 'Nee, ik wil meer informatie'. Klik hier voor meer informatie.

Nee, ik geef geen toestemming

Vrijwilligerswerk Rotterdam feestelijk geopend

Vrijwilligerswerk Rotterdam feestelijk geopend
18-04-2013 Woensdag 17 april, opende Vrijwilligerswerk Rotterdam officieel én feestelijk haar deuren in de Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110.
18-04-2013 Woensdag 17 april, opende Vrijwilligerswerk Rotterdam officieel én feestelijk haar deuren in de Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110.

Naast een programma voor genodigden was er voor geïnteresseerden een inloopprogramma. Korrie Louwes, wethouder Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie, verzorgde de officiële opening door een ballonnenwand weg te knallen, waarmee zij Vrijwilligerswerk Rotterdam voor geopend verklaarde!

De feestelijke middag kon rekenen op honderden bezoekers, die op deze mooie lentedag de weg naar de Centrale Bibliotheek hadden gevonden. Daarbij werden ze 'geholpen' door een Brassband die door de stad liep om de opening onder de aandacht te brengen. De hele middag was er een inloopprogramma, waar men kennis kon maken met de diversiteit van vrijwilligerswerk, verschillende vrijwilligersorganisaties die zich presenteerden, workshops en de gloednieuwe Servicebalie van Vrijwilligerswerk Rotterdam. Alle bezoekers ontvingen een leuke attentie.

Uiteraard was er ook aan de kinderen gedacht: er waren speciale activiteiten zoals schminken, een ballonnengoochelaar en een kleurtafel. Bekijk hier de foto's van de opening, het foto album zullen wij gaandeweg nog aanvullen.

In het kader van de opening is er ook een promotiefilm gemaakt, die kunt u hier bekijken.

Meerdere vrijwilligerssteunpunten die er waren in de stad zijn opgegaan in Vrijwilligerswerk Rotterdam. Met één vrijwilligerscentrale wil de gemeente Rotterdam de ondersteuning aan vrijwilligers overzichtelijker, effectiever en meer vraaggericht organiseren. Het Centrum Voor Dienstverlening is hoofduitvoerder van de nieuwe vrijwilligerscentrale.

Meer Nieuws