Wij gebruiken cookies op onze website om het gebruik van de website te verbeteren. Kies 'Ja, ik ga akkoord' als je toestemming wilt geven voor cookies. Klik anders op 'Nee, ik wil meer informatie'. Klik hier voor meer informatie.

Nee, ik geef geen toestemming

Vrijwilligerswerk is divers: proef de verschillende smaken

Vrijwilligerswerk is divers: proef de verschillende smaken
08-05-2014 Deze week rolt de tweede campagne van Vrijwilligerswerk Rotterdam uit; Zomervakantievrijwilliger.
08-05-2014 Deze week rolt de tweede campagne van Vrijwilligerswerk Rotterdam uit; Zomervakantievrijwilliger.

Hiermee vestigt Vrijwilligerswerk Rotterdam de aandacht op kortdurend vrijwilligerswerk in het algemeen, maar specifiek voor in de zomerperiode. Mensen zetten zich vaak vrijwillig in zonder dat ze dit zelf zo benoemen, omdat het niet valt onder de paraplu van een vrijwilligersorganisatie. Denk aan boodschappen doen voor een zieke buurman, helpen bij een schoolactiviteit van uw kinderen of banken sjouwen bij een buurtfeest.

Activiteit
Organisaties bieden vaak mogelijkheden voor vrijwilligers om zich kortdurend in te zetten. Want heeft u er wel eens aan gedacht hoe eenmalige (jaarlijks terugkerende) evenementen als de Marathon, Wednesday Night Skate, Museumnacht eruit zouden zien z├│nder de inzet van alle vrijwilligers?

Maak woensdagmiddag 4 juni van 14.30 tot 19.00 uur kennis met organisaties die juist kortdurend vrijwilligerswerk aanbieden, in het algemeen maar juist ook in de zomerperiode, bij de Servicebalie van Vrijwilligerswerk Rotterdam. Niet alleen bij evenementen maar denk ook aan zomerkampen, eenmalige klussen of ter vervanging van vrijwilligers die wekelijks iemand bezoeken, maar in verband met hun eigen vakantie nu niet kunnen.

Nog geen plannen tijdens de zomerperiode en wilt u kennismaken met kortdurend vrijwilligerswerk? Kom 4 juni langs. Doe de smaaktest om te zien wat bij u past. Wanneer u de advertentie print en meeneemt, ontvangt u ook nog een lekker en smaakvol ijsje.

Zichtbaarheid van de campagne 'Zomervrijwilliger'
Om de zichtbaarheid van Vrijwilligerswerk in Rotterdam te vergroten, is de campagne op verschillende plekken in de stad te zien:

1.     Bij de Servicebalie van Vrijwilligerswerk Rotterdam, in de hal van de Centrale Bibliotheek, liggen A6 kaarten, die u kunt meenemen. In de frames tegenover de balie komen de A2 posters te hangen
2.     Op Facebook en Twitter zullen we aandacht besteden aan deze campagne
3.     Woensdag 14 mei verschijnt een redactioneel artikel + foto in de Havenloods
4.     In het AD verschijnen drie advertenties, onder de kop 'Bij u in de buurt', op 14, 20 en 28 mei
5.     In de Metro verschijnen twee advertenties op donderdag 15 mei en 27 mei
6.     Abri's op de stations: Centraal, Beurs, Zuidplein, Dijkzigt en Hoogvliet
7.     Online bij de Metro en de Havenloods
8.     Op de facebook pagina https://www.facebook.com/student.rotterdam
  
Mocht u een van de bovenstaande uitingen tegenkomen, maak dan een foto, deel deze via Facebook of Twitter, 'tag' ons en maak kans op een leuke prijs.

Meer Nieuws