Wij gebruiken cookies op onze website om het gebruik van de website te verbeteren. Kies 'Ja, ik ga akkoord' als je toestemming wilt geven voor cookies. Klik anders op 'Nee, ik wil meer informatie'. Klik hier voor meer informatie.

Nee, ik geef geen toestemming

Project Dier&Vrienden

Project Dier&Vrienden
14-07-2015 Het CVD (Centrum Voor Dienstverlening), Zowel! Delfshaven en de Dierenbescherming Rijnmond zijn gestart met het project Dier&Vrienden.
14-07-2015 Het CVD (Centrum Voor Dienstverlening), Zowel! Delfshaven en de Dierenbescherming Rijnmond zijn gestart met het project Dier&Vrienden.

Dier&Vrienden is een project waar buurtgenoten die wat ondersteuning nodig hebben bij de verzorging van hun huisdieren en daarbij ook (weer) graag onder de mensen komen hulp krijgen van meerdere maatjes om hen hierbij te helpen.
 
Het Algemeen Dagblad publiceerde onlangs:
De buurvrouw helpen met het uitlaten van haar hondje en gelijk kijken of het wel goed gaat met de ‘buuf’. Eet ze wel goed? Is ze niet te eenzaam? Dat is kortweg het idee achter het project Dier&Vienden in de Rotterdamse wijk Delfshaven.
 
Voldoende vrijwilligers die gek zijn op dieren én graag een buur willen helpen zijn echter onontbeerlijk voor het slagen van het project. “Het kunnen mensen zijn die door ouderdom moeilijker voor hun dier kunnen zorgen, maar ook mensen die tijdelijk minder mobiel zijn -bijvoorbeeld na een operatie- en de kattenbak niet meer kunnen verschonen. Als je dan niemand in je netwerk hebt die je kan helpen- heb je een probleem”, weet Sylvia
Korpel van het Centrum voor Dienstverlening (CVD), een van de initiatiefnemers. Het dier belandt dan vaak in het asiel.
 
Dier&Vrienden moet een paar vliegen in één klap slaan. Dieren worden weer goed verzorgd en kunnen bij hun baasje blijven – wat goed is voor het welzijn van baasje, het asiel hoeft minder dieren op te vangen, het baasje heeft weer wat aanspraak en wordt tegelijk een beetje in de gaten gehouden, de vrijwilliger doet iets wat hij of zij leuk vindt en de welzijnsorganisaties hebben een ‘ingang’ bij de bewoner en kunnen in actie komen als iemand meer hulp nodig heeft.
 
Het CVD en partner Zowel!Delfshaven weten nog niet precies hoeveel mensen een dierenmaatje zoeken. “Dat is lastig in te schatten, maar er is in Delfshaven veel isolement en eenzaamheid onder ouderen”, weet de CVD-projectbegeleider. “We komen schrijnende gevallen tegen. Ik denk ook wel dat we via klachten mensen kunnen opsporen. Als een kattenbak niet meer wordt verschoond gaan buren vanzelf klagen.”
 
Dier&Vrienden zoekt vrijwilligers en ontvangt graag signalen van hulpvragers.
Bekijk hier de flyer.

Meer Nieuws